И ОВЕ ГОДИНЕ ОПШТИНА НАГРАЂУЈЕ НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ УГОВОРЕ УРУЧИО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Последњег дана маја ове године председник Општине Пландиште, Јован Репац уручио је најбољим студентима Уговоре о додели новчаних награда. Општина Пландиште је и ове године за школску 2019/2020 наградила студенте са просеком преко 8,5 који студирају на основним студијама државних факултета или су на мастер и докторским студијама. Ове године услов за добијање новчане награде коју додељује Општина, стекло је укупно 29 студената, 4 на постдипломским студијама и 25 на основним студијама.

Председник општине је у присуству свог помоћника за локлано-екомомдки развој, Душана Ћурчича, начелнице за Одељења за друштвене делатности и послове органа Општине, Магдалена Тошић као и координатора Канцеларије за младе, Драгослава Аврамовића, уручио присутним студентима Решења о добијању новчане награде за постигнут успех која је ове године у висини од 50.000,00 динара. Том приликом је поздравио све присутне и студенте похвалио за изузетне постигуте успехе. Председник овим поводом рекао да из године у годину Општина има све више студената који имају просек изнад 8,5.

– Ми смо донели ову Одлуку иако је то испод републичког просека, да би што више студената мотивисали и да би они схватили колико је битно да кроз рад и труд постају бољи људи а да морају да се оправдају својим родитељима за све оно што они чине, тако да мислим да ће им ова помоћ много значити. Студенти који су потписали решење, ће већ у току дана, најкасније у понедељак добити 50.000 динара. – рекао је председник Општине, Јован Репац.

Председник је говорио и осталим подстицајима за студенте који први пут уписују факултете. Они су, ове године добили помоћ за студирање у износу од 70.000 динара.

МЛАДИ ИМАЈУ БУДУЋНОСТ У ОПШТИНИ

Будућност ових младих је јако добра. Локална самоуправа је у протекле 4 године урадила много ствари. Имамо најсвременији Дома здравља који је Канцеларија за јавна улагања, испред Владе Републике Србије, финансирала од темеља до крова. Имамо реновирану школу, од темеља до крова у Пландишту, сада и у Великом Гају а након тога крећемо са реновирањем школе и у Маргити. Све то захваљујући помоћи државе, АП Војводине и нас са локала који смо успели да подигнемо квлитет тих установа да буду као што је то прописано за 21. век и да се и ми не постидимо када одемо у Дом Здравља. А управо су то радна места наших будућих лекара, односно студената који ће завршити своје студије и надамо се доћи овде да раде, реакао је Јован Репац, председник Општине.

Scroll to Top