ИЗВЕШТАЈ 10. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ – ВЕЋНИЦИ УСВОЈИЛИ ПРЕДЛОГ НОВОГ БУЏЕТА

У раду последње седнице Општинског већа која је на дневном реду имала 37 тачака, учествовали су сви већници. Седницом је председавао Јован Репац, председник општине Пландиште.

Већници су прво утврдили Предлог Одлуке о буџету општине Пландиште за 2021. годину који је по упутству ресорног министарства пројектован на 550 милиона динара колико су пројектовани и расходи. У вези са овом тачком речено је да је Предлог буџета за 2021. годину био на јавној расправи и да је на тему буџета организован и округли сто. Након тога предлог већници су одлучивали о Предлогу Одлуке о организацији Општинске управе Општине Пландиште, Предлогу одлуке о локалним комуналним таксама, о боравишној такси који су такође имали јавну расправу. Предлог је да боравишна такса убудуће буде 65 динара. Већници су разматрали и предлог Стратегије управљања ризицима, Стратегије развоја социјалне заштите општине Пландиште 2021-2025. као и Предлог одлуке о новчаној помоћи студентима прве године мастер и докторских студија са територије Општине Пландниште што представља новину када је реч о новчаној помоћи студентима. На дневном реду је била и Одлука о измени Одлуке о улицама, општинским и некатегорисаним путевима на територији Општине Пландиште, о пијацама, о одржавању јавних зелених површина и предлог Декларације о улози функције управљања људским ресурсима у Општини Пландиште.

Након тога, разматрани су и Програма рада и Финансијског програма пословања ЈП “Полет“ Пландиште за 2021. годину и утврђен је Предлог Решења о давању сагласности на Годишњи програм пословања овог предузећа. Већници су разматрали и План и програма рада и Финансијски план за 2021. годину и утврдили Предлога Решења о давању сагласности на План и програм рада и Финансијски план Културно образовног центра „Вук Караџић“ Пландиште, Народне библиотеке Пландиште, Дома здравља „1. октобар“ Пландиште и Центра за социјални рад Пландиште. На дневном реду последње седнице Општинског већа био је и Црвеи крст Пландиште који је Већу подне на разматрање и усвајање Основе програмских активности и Финансијски план Црвеног крста Пландиште за 2021. годину.

Већници су разматрали и усвојили предлоге Финансијског плана ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште, ОШ “Јован Стерија Поповић“ Велика Греда и ОШ “Јован Јовановић Змај“ Хајдучица и Предшколске установе „Срећно детињство“ за 2021. годину а након тога и План рада и Финансијски план за све месне заједнице са територије општине Пландиште.

На 10. седници Општинског већа, већници су усвојили и Предлог Решења о усвајању Локалног акционог плана за младе Општине Пландиште 2021-2025. године и Предлог Решења о одобравању исплате новане помоћи студентима са територије општине Пландиште. Последња тачка су текућа питања.

Седници су присуствовали и заменик председника општине, Душан Ћурчић, по функцији члан Већа, председник СО Пландиште, Горан Доневски, начелница Општинске управе, Александра Одавић Мак и секретар СО Пландиште, Золтан Ковач.

Scroll to Top