ИЗВЕШТАЈ СА 124. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

            Последња, 124. седница Општинског већа општине Пландиште одржана је у среду, 25.09.2019. године. Седница којом је председавао председник општине, Јован Репац на дневном реду је имала 17 тачака. У раду седнице учествоали су сви већници.

            После усвајања записника са 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 и 123 седнице Општинског већа oпштине Пландиште већници су прво разматрали и утврдили Предлог Мишљења којим се подржавају примедбе Председника општине Пландиште на чл. 4 Нацрта закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије достављене Министарству државне управе и локалне самоуправе. У оквиру ове тачке је речено да је увидом у Нацрт закона о изменама и допуна Закона о територијалној организацији Републике Србије уочено да има грешака које се односе на општину Пландиште. Зато је председник општине ставио примедбе на основу којих би требало да се ураде исправке.

            Након тога, већници су разматрали Извештај о извршењу буџета Општине Пландиште за 2019. годину и период јануар – јун 2019. У првих шест месеци проценат извршења буџета, jе 35,18 %. Укупни издаци износили су 252.993.178,97 динара. Већници су разматрали и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Пландиште за 2019. године (трећи допунски буџет). У оквиру ове тачке је речено да се Трећи допунски буџет планира на вишем нивоу за 17.054.371,00 динар јер је повећан прилив новчаних средстава од виших нивоа власти.

            Већници су усвојили и предлог Одлуке о измени Одлуке о организацији Општинске управе општине Пландиште која треба да буде усаглашена са Законом о буџетском систему који налаже да се успостави интерна ревизија. Већници су усвојили и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о платама, додацима, накнадама и другим примањима изабраних, именованих и постављених лица у општини Пландиште као и Предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације насеља Пландиште.

           На 134. седници Општинског већа, разматран је Извештај о пословању са Извештајем за утрошена средства из буџета општине Пландиште и Финансијског извештаја ЈП „Полет“ Пландиште за 2018. годину и утврђен Предлог Решења о давању сагласности на Извештај о пословању са Извештајем за утрошена средства из буџета. Такође, разматран је Извештај о раду Предшколске установе Предшколске установе „Срећно детињство“ Пландиште за школску 2018/2019 годину а након тога је утврђен предлог Решења о давању сагласности на Извештај. Разматран је и Годишњи план рада Предшколске установе „Срећно детињство“ Пландиште за школску 2019/2020 годину и утврђен предлога Решења о давању сагласности на Годишњи план рада којим се ближе уређује време, место, начин и носици Програма васпитања и образовања, као и друга питања од значаја за функционисање установе.

           Након тога је усвојен Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о нормативима и стандардима за обављање послова помоћи у кући, критеријумима и мерилима за утврђивање цене услуга и учешћу корисника и његових сродника у трошковима помоћи у кући. На дневном реду последње седнице Општинског већа био је и предлог Закључка о усвајању Пете измене и допуне Плана јавних набавки за 2019. годину јер се додаје четири нове јавне набавке и врши се измена једне. Што се тиче предлога Решења о одобравању средстава Дому здравља „1. Октобар“ Пландиште за финансирање одређеног броја радника, речено је да се овим решењем одобравају средства за финансирање једног возача. Већници су усвојили и предлог Решења да се износ апропријације коју није могуће искористити пренесе у текућу буџетску резерву као и предлог Решења о употреби текуће буџетске резерве за потребе израде техничке документације „Систем аутоматизације на објектима водоснабдевања на извориштима у насељима oпштине Пландиште“.

            Претпоследња и последња тачка су захтеви и молбе грађана, удружења и других правних лица и текућа питања.

Scroll to Top