ИЗВЕШТАЈ СА 65. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУФИНАСИРАЊЕ  ПРОЈЕКАТА  ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА

65. седница Општинског већа општине Пландиште одржана је за среду,  21.02.2018. године. На дневном ред седнице којом је председавао председник општине Пландиште, Јован Репац било је укупно 6 тачака.

После усвајања записника са 63. и 64. седнице, већници су прво  утврдили исправљени Предлог Одлуке о уносу података нефинансијске имовине у пословне књиге Општине Пландиште. У образложењу ове тачке је речено да Зконом о јавној својини предвиђено вођење евиденције о стању, вредности и кретању средстава у јавној својини које користе и воде индиректни корисници буџета општине, јавна предузећа и остали корисници буџета као посебну евиденцију непокретности.

Након тога већници су разматрали предлог Одлуке о вршењу екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Пландиште за 2017.годину, тачку која је изгласана као допуна дневног реда. У оквиру ове тачке је речено да је општина Пландиште 15.01.2018. поднела захтев Државној ревизорској институцији за ангажовање другог лица (организације) за ревизују завршног рачуна буџета општине Пландиште за 2017. годину. Државна ревизорска институција је општини Пландиште 19.01.2018. године доставила сагласност да екстерну ревизију завршног рачуна буџета општине Пландиште за 2017. годину обавља друго лице које испуњава услове за обављање ових послова прописаних законом.

На 65. седници Општинског већа, разматран је и Предлог Закључка о покретању поступка за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018. години. У образложењу ове тачке речено је да су средства за суфинасирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2018.години обезбеђена из буџета општине Пландиште. Такође је речено да се суфинасирају пројекти производње медијских садржаја из области јавног информисања, пројекти производње медијских садржаја из области јавног информисања на језику националне мањине чији је језик у службеној употреби на територији општине Пландиште и пројекти производње медијских садржаја из области јавног информисања особа са инвалидитетом и других мањинских група на територији општине Пландиште.

Претпоследња и последња тачка су захтеви и молбе грађана, удружења и других правних лица  а након тога и  текућа питања.

IZVEŠTAJ SA 65.SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE PLANDIŠTE

Poslednja,  65. sednica Opštinskog veća opštine Plandište održana je 19.09.2014. godine. Sednici kojom je predsedavao predsednik Opštinskog veća, Milan Selaković, prisustvovali su svi većnici. Sednica je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulom članu Opštinskog veća, Lajošu Moricu iz Jermenovaca. Na predlog predsednika, predloženi dnevni red je dopunjen sa dve tačke, Predlogom Rešenja o obrazovanju stručne komisije za izradu Godišnjeg  programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog i Predlogom 4. izmene Plana javnih nabavki za 2014. godinu, tako da je dnevni red ukupno imao 12 tačaka. Nakon usvajanja Zapisnika sa 63. i 64. sednice, većnici su  raspravljali o Utvrđivanju Predloga Odluke o izmeni i dopuni Odluke o visini zakupnine za poslovni prostor. Razlog za donošenje ove Odluke je preporuka Revizorskog tima, koji je izvršio eksternu reviziju poslovanja budžeta Opštine za 2013. godinu, da se ukine Odredba o odluci kojom je utvrđeno da se vrednost zakupnine za objekte u vlasništvu Opštine, može umanjiti za 25% od utvrđene cene kada se zakupnina uplati unapred za 6 meseci. …

Scroll to Top