ИЗВЕШТАЈ СА 80. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

ОПШТИНА И ДАЉЕ ПОМАЖЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Последња,  80. седница Општинског већа општине Пландиште одржана је у четвртак, 19.07. 2018. године. Седницом је председавао председник  Општине, Јован Репац. Пре почетка седнице, председник је предложио допуну дневног реда са  тачком Предлог Решења о давању назива улица и заселака на територији општине Пландиште.

После усвајања записника са 76, 77, 78. и 79. седнице Општинског већа Општине Пландиште већници су прво разматрали Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о финансирању трошкова превоза у пуном износу ученика средњих школа у међумесном саобраћају. У оквиру ове тачке је речено да Правилником ближе уређује остваривање права на мере материјалне подршке, односно право на финансирање трошкова превоза у пуном износу ученика средњих школа у међумесном саобраћају  са територије општине Пландиште који свакодневно путују од места становања до места школе и право на финансирање тошкова превоза у пуном износу ученика средњих школа са територије општине Пландиште који повремено/викендом путују од места становања до места школе. Након тога, одборници су разматрали и једногласно усвојили  и Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о финансирању дела трошкова превоза ученика средњих школа у међумесном саобраћају. Правилником је одређено да право финансирања дела трошкова превоза имају ученици средњих школа који свакодневно путују од места становања до места школе, као и ученици средњих школа који повремено/викендом путују од места становања до места школе. Такође је дефинисано да право на финасирање дела трошкова превоза имају ученици средњих школа који имају пребивалиште на територији општине Пландиште, редовни су ученици средњи школа и свакоднено путују од места пребивалишта до седишта школе, односно да повремено/викендом путују од места пребивалишта до седишта школе.

Већници су ће на 80. седници Већа разматрали и усвојили и  Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о финансирању трошкова смештаја ученика средњих школа са подручја општине Пландиште у домовима ученика. Правилником је предвиђено да право финасирања трошкова смештаја ученика удомовима ученика имају сви ведовни ученици средњих школа са подручја општине Пландиште који су остварили право на смштај у домовима ученика а који су у систему социјалне заштите.

 Такође су усвојени Предлог Решења о утврђивању висине регресирања трошкова превоза редовних ученика средњих школа са подручја општине Пландиште који свакодневно путују од места становања до места школе за период септембар-децембар 2018.године и Предлог Решења о утврђивању висине регресирања трошкова превоза редовних ученика средњих школа са подручја општине Пландиште који повремено/викендом путују од места становања до места школе за период септембар-децембар 2018. године. Општина ће сносити трошкове месечних карата изнад 5000 динара од цене коју наплаћује овлашћени превозник , умањену за  комерцијани попуст који даје овлашћени превозник, за све релације са суседним општинама и карте изнад 4000 динара за релацију Маргита Вршац и Јерменовци-Алибунар, односно 30%од цене коју наплаћује овлашћени превозник за све релације ван суседних општина (Београд, Панчево, Зрењанин..). За средњошколце који имају викенд карте, регресирани део карте је 30% од цене карте.

Усвојен је и  Предлог Решења о одређивању годишњег одмора за 2018. годину начелнику Општинске управе Oпштине Пландиште као и Предлог Закључка о усвајању Седме измене и допуне Плана јавних набавки за 2018. годину. Измена се односи на додавање три  нове јавне набавке, за „Набавку услуга Помоћ у кући за стара и одрасла инвалидна лица“, за набавку услуга одржавања службених аутомобила Општинске управе и за „Текуће одржавање зграде Општинске управе Пландиште.

Претпоследња и последња тачка су захтеви и молбе грађана, удружења и других правних лица  а након тога и  текућа питања.

Scroll to Top