СТРАХИЊА БРЕКИЋ, ВИЦЕШАМПИОН У КАТЕГОРИЈИ ДО 97 КИЛОГРАМА

 

Ових дана Пландиште и Општинска управа Пландиште поноси су на велики спортски успех Страхиње Брекића који је на Државном такмичењу  које је оджано крајем априла у Обреновцу постао вицешампион у рвању, слододним стилом у категорији до 97 килограма.

Страхиња је дипломирани правник и ради у Општини Пландиште. Члан  је Рвачког клуба „Нови Сад“ од 2013. године. Овим борилачким спортом почео је да се бави након што је гледао борбе највећег рвача у свету, Руса Александра Карељина, пре 5 година. Неочекивано је заволео овај спорт и пожелео да се и сам бави рвањем. Било је то велико изненађење за многе који га познају па и за његову породицу, пошто је до тада Страхиња тренирао фудбал и био члан више клубова, ФК“Слога“ Пландиште, ФК „Алибунар“ и ФК“ Index“ из Новог Сада.

До финала Државног такмичења у Обреновцу ове године  је имао 4 борбе против изузетних такмичара које је завршавао „тушем“, све за мање од једног минута. У петој борби,  мала непажња донела му је сребрну медаљу. За Страхињу она сија као злато и велики је подстрек да даљи рад и оне успехе.

Рвањем је почео да се бави при крају студија, у 22-ој години и то уз подршку Зорана Мајкића, тренера Карате клуба “Агробанат“ Пландиште који је констатовао да има све предиспозиције за бављење овим борилачким спортом. Све је почело у Рвачком клубу „Нови Сад“ где су га дочекали и прихватили тренер, Валдемар Штајер и главни тренер, Александар Јованчевић, вишеструки прваци државе у рвању и велики стручњаци. Они су га и научили основама и свему осталом што би један рвач требало да зна о овом спорту.

Након завршетка студија Страхиња се вратио у Пландиште где је засновао породицу.  Иако далеко од клуба, са новим обавезама, Страхиња не одустаје од рвања, напротив. Како каже, желео је да провери себе и свје домете, може ли да постане врхунски спортиста и ван клуба? Ових дана је доказао да може. Све је могуће када постоји велика жеља, када је изузетна дисциплина како у тренирању тако и у начину исхране и стилу живота. И све постиже, да буде савестан на послу, да се након тога бави воћарством, да увече редовно тренира и наравно, да притом не запостави породицу,  двоипомесечног сина Луку и супругу Јасмину.

Страхиња захваљује на подршци својој породици, тренерима, Рвачком клубу „Нови Сад“, момцима са којима тренира у Пландишту, а посебно Зорану Мајкићу који га је припремао за ово првенство и који му је омогућио да свакодневно тренира у просторијама Карате клуба у Пландишту.