U Nedelji Crvenog krsta, u četvrtak, 10. maja, predsednik opštine, Jovan Repac, predsednik SO Plandište, Endre Sabo i zamenik predsednika opštine, Goran Donevski primili su delegaciju volontera CK Plandište u sastavu Marina Drljača, Anastatija Tot, Jelena Brezičanin, Stefan i Luka Veličkovski.

Došli su u ime svih volontera kako bi se zahvalili Opštini koja im je svih ovih godina finansijski pomagala u realizaciji brojnih aktivnosti.

Mladi volonteri su želeli da u Nedelji Crvenog krsta upoznaju funkcionere opštine Plandište sa svojim radom. Kako kažu, želeli da iz svog ugla, funkcionerima prezentuju šta oni rade, da ih uvere da su uvek uz sekretara i jedinog stručnog sardnika CK Plandiste, spremni da pomogu kad god je to potrebno. Osim toga, ovi volonteri su uveliko obučeni da svoje znanje prenesu vršnjacima i mlađima od sebe. Za sve vreme volontiranja i nakon brojnih obuka u CK-u, oni i sami postaju deo predavačkog tima CK Srbije i CK Vojvodine.

Marina i Anastasija su rekle da su Predsednika i njegove najbliže saradnike upoznali sa svim programima i načinom na koji ih CK Plandište realizujie. Luka i Stefan su govorili, kao učesnici i instruktori,  o radu u kampovima koji se ožavaju kod nas i u Republici Češkoj, gde deca iz opštine Plandište besplatno odlaze na deset danan, jednom godišnje od 2005. godine.

Volonteri su sa osmehom na licu napustili zgradu Opštine, zadovoljni jer su  baš u Nedelji CK bili primljeni  na neformalni način i imali lep razgovora sa funkcionerima. Na kraju razgovora sa predsednicima i zamenikom volonteri su im uputili poziv da se 29. maja odazovu Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Plandištu.