Као и сваке године, и у буџету Општине Пландиште за 2018. годину, део средстава се издваја за подстицај младим студентима кроз новчану помоћ у износу од 50.000 динара, који ће се исплатити у 10 рата, почев од јануара.

У организацији Кабинета председника Општине, првог радног дана у новој години, младим студентима уговоре је свечано уручио председник Општине Јован Репац.

„Пре свега желим свим студентима да пожелим срећну Нову годину и да Вам пожелим пуно здравља среће и љубави, и да у овој години имате успеха на факултету, а то се постиже марљивим радом и упорношћу, такође и родитељима желим све најбоље и да буду поносни на своју децу. Драго ми је што ми први радни дан у новој години почиње управо са младим људима и што могу да кажем да сте управо ви понос и дика ове општине. Као и сваке године, и биџетом за 2018.годину издвојена су средства за младе студенте. Верујем да су трошкови студирања велики и да овај износ може макар делимично да помогне буџету родитеља. Општина Пландиште је увек ту да помогне младим људима који желе да се образују и трудићемо се да увек тако остане, јер на младима свет остаје. Драго ми је што имамо 34 студента прве године, и што су сви који су доставили пријаве прошли конкурс и надам се да ћете бити добри студенти и да ћемо се видети на додели награда за најбоље студенте ове године“ поручио је председник општине студентима.

После доделе Уговора уследио је коктел где су студенти имали прилику да разговарају са председником.