Kao i svake godine, i u budžetu Opštine Plandište za 2018. godinu, deo sredstava se izdvaja za podsticaj mladim studentima kroz novčanu pomoć u iznosu od 50.000 dinara, koji će se isplatiti u 10 rata, počev od januara.

U organizaciji Kabineta predsednika Opštine, prvog radnog dana u novoj godini, mladim studentima ugovore je svečano uručio predsednik Opštine Jovan Repac.

„Pre svega želim svim studentima da poželim srećnu Novu godinu i da Vam poželim puno zdravlja sreće i ljubavi, i da u ovoj godini imate uspeha na fakultetu, a to se postiže marljivim radom i upornošću, takođe i roditeljima želim sve najbolje i da budu ponosni na svoju decu. Drago mi je što mi prvi radni dan u novoj godini počinje upravo sa mladim ljudima i što mogu da kažem da ste upravo vi ponos i dika ove opštine. Kao i svake godine, i bidžetom za 2018.godinu izdvojena su sredstva za mlade studente. Verujem da su troškovi studiranja veliki i da ovaj iznos može makar delimično da pomogne budžetu roditelja. Opština Plandište je uvek tu da pomogne mladim ljudima koji žele da se obrazuju i trudićemo se da uvek tako ostane, jer na mladima svet ostaje. Drago mi je što imamo 34 studenta prve godine, i što su svi koji su dostavili prijave prošli konkurs i nadam se da ćete biti dobri studenti i da ćemo se videti na dodeli nagrada za najbolje studente ove godine“ poručio je predsednik opštine studentima.

Posle dodele Ugovora usledio je koktel gde su studenti imali priliku da razgovaraju sa predsednikom.