Најбољи ученици основних школа општине Пландиште, генерације 2017./2018. године полагали су завршне испите, усписали своје жеље за даље школовање и очекују свечано доделу диплома и награда за постигнути успех. У понедељак, 25. јуна, председник Општине, Јован Репац је свечано уручио Вукове дипломе, књигу и новчану награду у износу од 8.000 динара најбољим ученицима из све три основне школе. Поздрављајући све присутне и честитајући изузетан успех ученицима, председник је пожелео да сви ученици упишу жељене школе и заврше жељене факултете. Такође је изразио наду да ће по завршетку факултета неко од њих и да се врати и да свој допринос да у даљем развоју општине Пландиште. На свечаној додели диплома и награда били су Михај Микша, члан Општинског већа задужен за образовање, Татјана Ђорђијевски, просветни инспектори и директори основних школа, Јасмина Родић Чоловић, Сава Дивљаков и Мирослав Маричић као и родитељи награђених ученика. Након председника, ученицима су честитали и пожелели успех удаљем школовању и директори школа.

У ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште, највећој на тероторији општине Пландиште са подручним одељењеима, ове године је било укупно 71. ученик осмог разреда. Од тога је 8 ученика Вуковаца, а одличних 33. Добитници Вукове дипломе у ОШ “Доситеј Обрадовић“ су: Даница Вукомановић, Јелена Пејовић, Николина Пејовић, Наталија Недимовић Клипа, Милица Недимовић, Јована Станисављевић, Анђела Балог и Анастазија Ђокић. Ученик генерације је  Наталија Недимовић Клипа.

У ОШ ”Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди је ове године било 25 ученика осмог разреда. Са одличним успехом је разред завршило 6 ученика. Вуковац је једино Марија Кравић која је уједно и ученик генерације.

У ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици је у 8. разреду укупно било 15 ученика. Одличних ученика у осмом разреду је било 10, од тога троје „вуковца“: Огњен Липтак, Ања Златковић и Ивана Максимовски. Ученик генерације: Огњен Липтак.