U organizaciji Crvenog krsta Plandište, u ponedeljak, 10. aprila je održano Opštinsko takmičenje za učenike Osnovnih škola na temu zdravlja adolescenata.

U prostorijama CK Plandište održan je kviz pod nazivom “Šta znaš o zdravlju?“ u kojem su se takmičile pobedničke ekipe školskih takmičenja, sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Plandište.

Najbolje ekipe učenika iz sve tri osnovne škole, odmerile su znanje iz 6 oblasti i to: Rast i razvoj adolescenata, Razvojno psihološki problemi adolescenata, Ishrana, Koža u adolescenciji, Lična higijena adolescenata i Istorijat Crvenog krsta. Iz svake oblasti ekipe su odgovarale na po dva pitanja. Najviše znanja ovoga puta poklazala je ekipa OŠ “Jovan Sterija Popović“ iz Velike Grede u sastavu Vukašin Ivančević, Vukašin Matijević i Luka Opačić.

Ova ekipa će 12. aprila braniti boje CK Plandište na Pokrajonskoj smotri znanja u Novom Sadu koja se organizuje povodom Svetskog dana zdravlja.

Žiri koji je ocenjivao pokazano zanje takmičara, radio je u sastavu: Marta Kravić, učiteljica u OŠ “Jovan Sterija Popović“ i Branka Fodor, psiholog u OŠ “Dositej Obradović“.