Početna
Zvanična prezentacija opštine Plandište
Početna _Obaveštenje za medije _PREDSEDNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE I NOVČANU POMOĆ STUDENTIMA

PREDSEDNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE I NOVČANU POMOĆ STUDENTIMA

Štampajte 31.03.2017.

Tradicija nagrađivanja naboljih studenata u opštini Plandište nastavlja se i ove godine. Za dobijanje novčane nagrade koja je ove godine u iznosu od 50.000 dinara studenti sa teritorije opštine Plandište trebalo je da ispune i kriterijum da imaju prosek strudiranja preko 8,5, da su redovni studenti na državnim fakultetima i da su sa prebivalištem na teritoriji opštine Plandište. Ove godine, kriterijume je ispunilo 19 studenata kojima je danas u prostorijama KOC-a „Vuk Karadžić“ Plandište, predsednik opštine, Jovan Repac uručio nagrade. Osim njih i studenti prve godine, njih 32 je takođe danas, dobilo novčanu pomoć koja će im se uplaćivati u narednih 10 meseci, po 5.000,00 dinara mesečno, kao podsticaj za dobro i redovno studiranje. Na uručivanju nagrada bio je prisutan i zamenik predsednika Goran Donevski, koji ujedno bio i predsednik Komisije za dodelu nagrada i pomoći studentima.
Predsednik opštine je čestitao svima na postignutom uspehu i dobijenim nagradama i rekao da se nada da među njima ima i onih koji će se nakon studija vratiti da rade u opštini Plandište, gde su uvek potrebni mladi i dobri kadrovi.
Nagrađeni studenti, među kojima su i budući lekari, turizmolozi i elektrotehničari, zahvalni su na dobijenim nagradama koje im mnogo znače. Raduje ih činjenica da Opština prati njihov rad i trud tokom školovanja koji sada i nagrađuje.
Ove godine najbolji studenti u opštini Plandište su: Pavlica Tea, na doktorskim studijama, Pejović Ivana, Maksimović Nebojša i Zdraveski Katarina na master i Perić Mario, Kolevski Nikola, Hraško Anela, Jančić Petar, Tasevski Nemanja, Peševski Zoran, Džodan Tijan, Nikolovski Bojan, Brezičanin Sanja, Stefanovski Jovana, Ćorda Miroslav, Stojić Ksenija, Ličina Suzana, Horvat Aleksandra i Gračan Željka, na osnovnim studijama. Novačanu pomoć za školsku 2016/2017. godinu dobili su student prve godine: Knežević Slađana, Kolundžić Milica, Kerkez Mirjana, Tintor Milica, Majstorović Milana, Pejović Milic, Bubnjević Andrea, Poštić Uroš, Malijar Ivana, Petrović Nataša, Bosnić Marija, Stoilkovski Dragana, Guteša Nikola, Latković Anđela, Jovanovski David, Bekić Vanja, Oravec Aleksandra, Donevski Miloš, Ćorda Maša, Hohban Marija, Beronja Katarina, Agbaba Dragana, Sedljak Željko, Cesnak Sabina, Stefanović Andrijana, Kerkez Milana, Peševski Marijana , Adamović Ognjen, Savić Miloš, Bulajić Dragana, Kosanović Branka i Silađi Adorjan.