Početna
Zvanična prezentacija opštine Plandište

Zvanična prezentacija opštine Plandište

Vesti

POZIV ZA GRAĐANE OPŠTINE PLANDIŠTE – SVEČANO PROGLAŠENJE POBEDNIKA PROJEKTA I OTVARANJE WIFI DRVETA

18.07.2017. Komentari su zatvoreni

U četvrtak, 20.07.2016. godine odžaće se svečano otvaranje WiFi drveta kao i uručenje novčane nagrade Domu zdravlja “1.Oktobar”, koju si građani opštine Plandište osvojili svojim učešćem u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”. Svečanost će se održati u 16 časova ispred Doma zdravlja, nakon čega će se preći na Trg Saše Jorgovana gde će ministar državne uprave i lokalne samouprave, gospodin Branko Ružić zajedno sa predstavnikom NALED-a, kompanije “Telekom Srbije” i predsednikom opštine Pladnište otvoriti WiFi drvo.

Predsednik opštine Plandište, Jovan Repac pozvao je građane da prisustvuju i uveličaju svečanost.

Plandište dobilo WiFi drvo

6.07.2017. Komentari su zatvoreni

Od četvrtka, 06.07.2017. godine od strane kompanije „Telekom Srbija“ postavljeno je i u rad pušteno WiFi drvo, koje su građani opštine Plandište osvojili svojim učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Datum svečanog otvaranja WiFi drveta, kao i zvanično proglašenje pobednika projekta koga su građani izabrali, biće naknadno utvrđen i objavljen. Svečanosti će prisustvovati Ministar državne uprave i lokalne samouprave, gospodin Branko Ružić, predstavnici NALED-a i kompanije „Telekom Srbije“, kao i predstavnici Opštine Plandište.

NAJAVA 45. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

5.07.2017. Komentari su zatvoreni

45. sednica Opštinskog veća Opštine Plandište, održaće se u petak, 07.07.2017. godine, u 9 časova u maloj Sali SO Plandište. Opštinsko veće će razmatrati i utvrditi predlog Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2017. godinu (drugog dopusnkog budžeta), i predlog Rešenja doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove i izdavanja potvrde o smrti. Takođe, na sednici će se razmatrati i predlozi zaključaka o usvajanju sedme izmene i dopune Plana javnih nabavki za 2017. godinu.

VUKOVCIMA URUČENE DIPLOME I NAGRADE

21.06.2017. Komentari su zatvoreni

U organizaciji Kabineta predsednika opštine i Kancelarije za mlade opštine Plandište, nosioci Vukove diplome, 10 učenika iz sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Plandište, primili su diplome i nagrade za postignuti uspeh. Predsednik opštine, Jovan Repac je najboljim učenicima, “vukovcima”, u prisustvu roditelja, direktora škola, direktorke Narodne biblioteke Plandište, direktora KOC-a ”Vuk Karadžić” i predstavnika Lokalne samouprave uručio zaslužene nagrade, Vukovu diplomu, knjigu i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 dinara. Detaljnije…

NAJAVA 44. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE PLANDIŠTE

21.06.2017. Komentari su zatvoreni

Nova, 44. sednica Opštinskog veća opštine Plandište zakazana je za četvrtak, 22.06.2017. godine. Za dnevni red predstojeće sednice predloženo je 5 tačaka.Posle usvajanja zapisnika sa 43. sednice većnici će prvo razmatrati Utvrđivanje Predloga Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana Opštine Plandište a nakon toga i Utvrđivanje Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Polet” Plandište o uvođenju naknade za vodomer. Detaljnije…

JAVNI OGLAS

20.06.2017. Komentari su zatvoreni

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružijem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire.

Kompletan tekst Javnog oglasa možete pogledati ovde.

OBAVEŠTENJE ODELJENJA ZA PROSTORNO PLANIRANJE, URBANIZAM, GRAĐEVINARSTVO I ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

9.06.2017. Komentari su zatvoreni

Opštinska uprava opštine Plandište, Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine, na osnovu člana 9. Zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 135/04 i 88/10), daje sledeće:

OBAVEŠTENJE  Detaljnije…

IZVEŠTAJ SA 43. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE PLANDIŠTE

9.06.2017. Komentari su zatvoreni

Poslednja, 43. sednica Opštinskog veća opštine Plandište održana je u utorak, 06.06.2017. godine. Na dnevnom redu sednice kojom je predsedavao predsednik Opštine, Jovan Repac, ukupno je bilo 7 tačaka. Pored predloženih koje su usledile nakon usvajanja zapisnika sa pretposlednje dve sednice Opštinskog veća, predsednik je većnicima predložio i stavio na glasanje dopunu dnevnog reda sa dve tačke. Jedna je Rešenje o prestanku manadata i nevršenja izbora i postavljenja načelnika Opštinske uprave opštine Plandište i druga, Rešenje o postavljenju vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave opštine Plandište. Detaljnije…

OBAVEŠTENJE – POJEDINAČNI POZIV VOJNIH OBVEZNIKA

30.05.2017. Komentari su zatvoreni

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Vršac – opština Plandište, otpočeo je pozivanje pojedinačnim pozivom vojnih obveznika koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2017. godini.
Uvođenje po pojedinačnom pozivu vršiće se u vremenu od 09:00 do 11:00 časova dana 02.06.2017. i 09.06.2017. godine u Centru Ministarstva odbrane Vršac – Kancelarija za opštinu Plandište, ulica Vojvode Putnika broj 53 (zgrada Suda), prizemlje – glavni ulaz desno. U naznačeno vreme i na navedeno mesto mogu se javiti i vojni obveznici koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju, a iz bilo kojih razloga nisu primili pojedinačni poziv.
Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa članom 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Centar  Minstarstva  odbrane
Vršac

IZVEŠTAJ SA 41. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE PLANDIŠTE

22.05.2017. Komentari su zatvoreni

UTVRĐEN PREDLOG GODIŠNJEG PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Poslednja, 41. sednica Opštinskog veća opštine Plandište održana je u petak, 19.05.2017. godine. Sednicom je predsedavao predsednik Opštine, Jovan Repac.

Posle usvajanja zapisnika sa 36, 37, 38, 39. i 40. sednice većnici su prvo utvrđivali Predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Opštine Plandište. U okviru ove tačke rečeno je da je u zakupu oko 2000 hektara obradivog zemljišta i da za prvi, naredni zakup ima oko 11 000 hektara u 673 licitacionih jedinica. Po osnovu prava prečeg ima 25 zahteva. Detaljnije…