Početna
Zvanična prezentacija opštine Plandište
Početna _Razno _U NAGRADNOJ IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ – OPŠTINA PLANDIŠTE NA TREĆEM MESTU

U NAGRADNOJ IGRI „UZMI RAČUN I POBEDI“ – OPŠTINA PLANDIŠTE NA TREĆEM MESTU

Štampajte 20.04.2017.

Goran Donevski, zamenik predsednika opštine Plandište juče je u Vladi Srbije primio    priznanje za doprinos  borbi protiv sive ekonomije i  nagradu –  wi-fi zonu sa besplatnim internetom  za opštinu Plandište čiji su građani po broju poslatih fiskalnih računa i slipova bili na trećem mestu u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Besplatnu internet zonu za period od 15 meseci, opština Plandište dobija zajedno sa još 11 opština. Rečeno  je da će,nakon odabira lokacija, Telekom Srbija postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana. Internet preko „wi-fi drveta“ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem tako da će predstavljati ukras trgova ili parkova.
Na uručivanju priznanja bio je prisutan i Predrag Ćulibrk , generalni direktor Telekoma koji  je zajedno sa NALED-om (Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj) podržao nagradnu igru kroz obezbeđivanje dela nagrada i za građane i za lokalne samouprave jer, kako je rečeno  smatraju da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlja preduslov boljeg životnog standarda.  Inače,  „wi-fi drvo“ je proizvod domaće pameti, inženjera i konstruktora iz Telekoma i domaćih partnerskih firmi. 

Priznanja najaktivnijim opštinama uručio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović koji je istakao i da će pet prvoplasiranih dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekta od opšteg interesa poput škole, bolnice, vrtića ili druge javne ustanove. Koji projekat će biti realizovan odlučiće građani glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi.

Državni sekretar je takođe rekao da je u nagradnoj igri poslato je više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čija je  vrednost  procenjena na 70 milijardi dinara, od čega je direktan prihod budžeta veći od devet miliona evra.

-Jednako važan uspeh jeste jačanje svesti građana i privrede i lične odgovornosti u izdavanju odnosno uzimanju računa pri svakoj kupovini. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29% odnosno 34% – rekao je tom prilikom  Ožegović.

Predsednik opštine Plandište, Jovan Repac zahvaljuje svim sugrađanima na učestvovanju u nagradnoj igri koja je imala za cilj suzbijanje sive ekonomije, koji je jedan od vodećih problema u našoj zemlji i što su svojim učešćem u nagradnoj igri i velikim brojem poslatih koverata uspeli da opštini Plandište  obezbede nagradu.

Kategorije:Razno