POKLON TORBE ZA SVE UČENIKE U HAJDUČICI

U petak, 25. avusta delegacija Repuublike Slovačke na čelu sa direktorom Centra za umetnost „Bibiana” iz Bratislave, Peterom Trvdonj donela je poklon torbe sa školskim priborom i drugim poklonima za sve učenike osnovne škole i predškolce iz Hajdučice.

Predsednik i zamenik opštine Plandište, Jovan Repac i Goran Donevski, zvanično su primili delegaciju iz Slovačke u sastavu Peter TvdonjiMihal Lorinc, počasni konzul u Bratislavi, Karol Klajdac, pomoćnik direktora Centra za umetnost „Bibiana”,

Pavel Babka i Pavel Balaž iz Kovačice i Miroslav Hraško, mladi slikar naivac iz Hajdučuce zajedno sa direktorom škole u Hajdučici, Miroslavom Maričićem. Predsednik je pozdravljaući goste zahvalio što su gosti pripremili pokone za svu decu, ne praveći razliku među njima i izrazio nadu da se saradnja nastaviti. Zamenik predsednika je gostima saopštio da su hajdučičani imali značajnu pomoć Republike Slovačke za izgradnju kanalizacije i ugradnju prečistača otpadnih voda u Hajdučici.

Direktor „Bibiane“ je domaćine upoznao sa ciljem posete i rekao da svake godine, unazad desetak godina, Bibiana priprema poklone za decu iz tri naseljena mesta u Vojvodine u kojima žive pripadnici slovačke nacionalne zajednice. Inače „Bibiana“ je organizator bijenalnog susreta mladih talenata ilustratora iz celog sveta.

Dogovoreno je da na sledeće susrete jedan od učesnika bude talentovani umetnik iz opštine Plandište.