POČAST POGINULIM VOJNICIMA

Pune 22 godine, Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Plandište, svakog 24. marta polaže vence na spomen ploče palim borcima u NATO bombardovanju Srbije, 1999. godine. Sa teritorije opštine Plandište, poginuli su hrabri vojnici kojih se Opština seća sa puno poštovanja i pijeteta, redovni vojnik, Saša Jorgovan iz Plandišta i Jovan Tepavac, stariji vodnik prve klase iz Velike Grede.

Vence polaže i Opština Plandište. Ove godine, u ime Opštine, počast palim borcima odali su polaganjem venaca, predsednik opštine, Jovan Repac zajedno sa zamenikom, Dušanom Ćurčićem i predsednikom Skupštine opštine Plandište, Goran Donevski sa zamenikom, Vladanom Mladenovićem. U ime Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Plandište, vence su položili, Slavko Rusić i Jovan Jovančević, predsednik i potpredsednik Udruženja.

U prisustvu roditelja i rodbine poginulih, minutom ćutanja im je odata pošta. Predsednik opštine, Jovan Repac je ovom prilikom izrazio duboko saučešće veliko poštovanje za poginule, Sašu i Jovana koji su pokazali izuzetnu hrabrost koja nikada ne sme biti zaboravljena. Takođe je govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji i sukobima u bližem okruženju. Predsednik je rekao da NATO bombardovanje Srbije nikada neće zaboraviti, ali da želi da se takvi događaji više nikada ne dogode.