ГИЗ И СКГО ОБЕЗБЕДИЛИ ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ЗА 19 ГРАДОВА И ОПШТИНА ДОНАЦИЈА И ЗА ОПШТИНУ ПЛАНДИШТЕ

Захваљујући Сталној конференцији градова у општина, Општина Пландиште је добила заштитну опрему (маске и рукавице) за све запослене. Заједничком иницијативом Немачке развојне сарадње и Сталне конференције градова и општина обезбеђена је заштитна опрема за запослене у 19 локалних самоуправа. Свака од 19 локалних самоуправа добија количину заштитне опреме довољну за све запослене у локалној администрацији. Укупно је обезбеђено 3100 маски и исто толико пари рукавица, у вредности од 12.690 евра. Достава заштитне опреме локалним самоуправама почела је 22.маја и до 29. маја 2020. године, уз поштовање здравствених препорука, треба да буде завршена.

Из СКГО–а кажу да су иницирали ову донацију имајући у виду важност безбедности на раду, као и ризик ширења вируса у радним колективима на који је Републички кризни штаб недавно указао. С’обзиром да су запослени у градовима и општинама у сталном контакту са грађанима и грађанкама, додатна заштитна опрема ће допринети континуитету пружања јавних услуга. Локалне самоуправе за које је обезбеђена заштитна опрема су: Врање, Пирот, Ниш, Медвеђа, Бела Паланка, Сомбор, Крушевац, Крагујевац, Чачак, Врњачка Бања, Нова Варош, Лозница, Шабац, Пландиште, Суботица, Сремска Митровица, Свилајнац, Рача и Мали Зворник.

Заштитна опрема је обезбеђена уз подршку пројекта немачко-српске развојне сарадње “Подршка реформи јавне управе у Србији“, који спроводи ГИЗ. У сарадњи са ГИЗ-ом, Стална конференција градова и општина спроводи активност „Унапређење административне ефикасности и делотворности на локалном нивоу”, која има за циљ јачање капацитета локалне самоуправе да управљају ресурсима и подижу квалитет услуга које пружају грађанима и привреди уз поштовање принципа доброг управљања, саопштава Служба за информисање СКГО.

Scroll to Top