ИЗВЕШТАЈ СА 14. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА – НАБАВКА ДРВА ЗА ОГРЕВ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

У четвртак, 04.02.2021. године одржана је Четрнаеста седница Општинског већа општине Пландиште којом је председавао Јован Репац, председник општине Пландиште, по функцији и председник Већа. На дневном реду било је 5 тачака.

Већници су на овој седници разматрати и једногласно усвојили Закључка о усвајању Прве измене и допуне Плана јавних набавки за 2021. годину. У овиру ове тачке је речено да се због набавке дрва за огрев која су намењена најугроженијим становницима општине Пландиште, за потребе Канцеларије за смањење сиромаштва. Тако се укупна вредност Плана јавних набавки за 2021. годину мења, са 94 милиона на 96 милиона 495 хиљада динара. Такође је једогласно усвојен Закључак о усвајању Програма унапређења социјалне заштите у општини Пландиште за 2021. годину, који мора да буде усаглашен са Стратегијом развоја коју доноси Влада Републике Србије и са Стратегијом развоја општине Пландиште. Програм обухвата мере и активности за подстицај и развој постојећих и нових услуга социјалне заштите на подручју Општине. На последњој седници Општинског већа једногласно је усвојен и Закључак о утврђивању економске цене услуге социјалне заштите Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју која износи 236,00 динара по часу. Цену услуге плаћа корисник, односно његови сродници обавезни на издржавање. Учешће корисника, односно његових сродника у плаћању цене услуге одређује се на основу критериума за учешће корисника у цени услуге социјалне заштите коју доноси Општинско већа Пландиште. Већници су на овј седници, такође једогласно, усвојили и Правилник о утврђивању критеријума за учешће корисника у цени услуга социјалне заштите Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју. У оквиру ове тачке је речено да се учешће утврђује у зависности од висине прихода породице, у складу са одредбама Закона о социјалној заштити. Центар за социјални рад утврђује приходе за кориснике услуге којима је пружање услуга обеезбеђено од стране Општине Пландиште. Последња тачка била су текућа питања.

Седници су присуствовали, Душан Ћурчић, заменик председника Општине, члан Већа по функцији, Горан Доневски, председник СО Пландиште и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе.

Scroll to Top