U zgradi gradske uprave u Kraljevu svečano je potpisan Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koje sprovodi opština Plandište. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je zamenik predsednika Opštine Plandište, Dušan Ćurčić.

Na osnovu sprovedenog Javnog poziva za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, Opština Plandište je kao nosilac programa konkurisala kod nadležnog Ministarstva za rudarstvo i energetiku i ovom prilikim potpisali smo Ugovor o sufinansiranju programa koji je od izuzetne važnosti za unapređenje projekta energetske efikasnosti.

Dodeljena sredstva pred-stavljaju namenski transfer koje se koriste za tačno definisane radove i projekte kako bi građanima opštine Plandište stavili na raspolaganje sredstva i na taj način pomogli energetsku sanaciju objekata. U narednom periodu biće raspisan konkurs sa detaljnim uslovima i pravilima koji će građani ostvariti kako bi dobili opredeljena sredstva. – izjavio je zamenik predsednika Opštine Plandište Dušan Ćurčić.

Zamenik je takođe rekao da je relizacija ovakvih projekata pokazatelj odlučne i smerne politike koju vodi predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić i predstavnici lokalne samouprave u Plandištu, sa ciljem da svim građanima naše opštine stave na raspolaganje novčana sredstva obezbeđena konkursom, koja će građani opštine Plandište iskoristiti za sanaciju svojih porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada.