Poslednjeg dana maja ove godine predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac uručio je najboljim studentima Ugovore o dodeli novčanih nagrada. Opština Plandište je i ove godine za školsku 2019/2020 nagradila studente sa prosekom preko 8,5 koji studiraju na osnovnim studijama državnih fakulteta ili su na master i doktorskim studijama. Ove godine uslov za dobijanje novčane nagrade koju dodeljuje Opština, steklo je ukupno 29 studenata, 4 na postdiplomskim studijama i 25 na osnovnim studijama.

Predsednik opštine je u prisustvu svog pomoćnika za loklano-ekomomdki razvoj, Dušana Ćurčiča, načelnice za Odeljenja za društvene delatnosti i poslove organa Opštine, Magdalena Tošić kao i koordinatora Kancelarije za mlade, Dragoslava Avramovića, uručio prisutnim studentima Rešenja o dobijanju novčane nagrade za postignut uspeh koja je ove godine u visini od 50.000,00 dinara. Tom prilikom je pozdravio sve prisutne i studente pohvalio za izuzetne postigute uspehe. Predsednik ovim povodom rekao da iz godine u godinu Opština ima sve više studenata koji imaju prosek iznad 8,5.

– Mi smo doneli ovu Odluku iako je to ispod republičkog proseka, da bi što više studenata motivisali i da bi oni shvatili koliko je bitno da kroz rad i trud postaju bolji ljudi a da moraju da se opravdaju svojim roditeljima za sve ono što oni čine, tako da mislim da će im ova pomoć mnogo značiti. Studenti koji su potpisali rešenje, će već u toku dana, najkasnije u ponedeljak dobiti 50.000 dinara. – rekao je predsednik Opštine, Jovan Repac.

Predsednik je govorio i ostalim podsticajima za studente koji prvi put upisuju fakultete. Oni su, ove godine dobili pomoć za studiranje u iznosu od 70.000 dinara.

MLADI IMAJU BUDUĆNOST U OPŠTINI

Budućnost ovih mladih je jako dobra. Lokalna samouprava je u protekle 4 godine uradila mnogo stvari. Imamo najsvremeniji Doma zdravlja koji je Kancelarija za javna ulaganja, ispred Vlade Republike Srbije, finansirala od temelja do krova. Imamo renoviranu školu, od temelja do krova u Plandištu, sada i u Velikom Gaju a nakon toga krećemo sa renoviranjem škole i u Margiti. Sve to zahvaljujući pomoći države, AP Vojvodine i nas sa lokala koji smo uspeli da podignemo kvlitet tih ustanova da budu kao što je to propisano za 21. vek i da se i mi ne postidimo kada odemo u Dom Zdravlja. A upravo su to radna mesta naših budućih lekara, odnosno studenata koji će završiti svoje studije i nadamo se doći ovde da rade, reakao je Jovan Repac, predsednik Opštine.