USVOJEN ZAVRŠNI RAČUN BUDŽETA OPŠTINE

Osamnaeta (18.) sednica Skupštine opštine Plandište zakazana je za sredu, 29.06.2022. godine u DAK-u, u svečanoj sali Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište.

Sednicom je predsedavao Goran Donevski, predsednik SO Plandište. Na dnevnom redu ove sednice ukupno je bilo 36 tačaka. Odbornici su prvo razmatrali predlog Odluke o Završnom računu budžeta opštine Plandište za 2021. godinu. U okviru ove tačke je rečeno da su u 2021. godinu ukupno ostvareni prihodi bili u iznosu od 632 miliona 793 hiljada dinara a rashodi 580 miliona 638 hiljada diinara tako da je prošle godine ostvaren budžetski suficit od 52 miliona 155 hiljada dinara. Nakon odbornici su doneli Odluku o usvajanju etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave kao i Predloga odluke i izmeni Osnivačkog akta Kulturno-obrazovnog centra. Na dnevnom redu je bilo i šest predloga Rešenja o otuđivanju nepokretnosti javne svojine, četiri u Plandištu i po jedno rešenje u Dužinama i Kupiniku.

Na 18. sednici SO Plandnište razmatrali su se i izveštaji o radu i finasijskom poslovanju za 2021. godinu, OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica i Predškolske ustanove „Srećno detinjstvo“ kao i Istorijskog arhiv Bela Crkva, Narodne biblioteke Plandište, Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište. Razmatrani su i usvojeni u izveštaji Doma zdravlja „1. Oktobar“ Plandište, Centra za socijalni rad Plandište i Crvenog krsta Pandište.

I mesne zajednice opštine Plandište MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica su podnele finansijski izveštaj za prošlu godinu. Nakon toga, u samoj završnici sednice, odbornici su razmatrali Izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Plandište i Izveštaj o implementaciji Plana javnog zdravlja o sprovedenim aktivnostimau 2021. godini. Na ovoj sednici, odbornici su doneli Rešenje za izmenu Rešenja Ministarastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Rešenje o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije.

Sve odluke donete su jednoglasno.