Dvadeset treća sednica Opštinskog veća opštine Plandište održana je u sredu 28.04.2021. godine. U sazivu sednice bilo je 5 tačaka ali je predsedavajući, Jovan Repac, predsednik Opštine i Veća predložio dopunu sa još jednom tačkom, predlogom Rešenja o upotrebi tekuće budžetske rezerve za potrebe MZ Dužine. U radu sednice učestvovali su svi članovi.

Većnici su na ovoj sednici prvo razmatrali i usvojili Zaključak o organizovanju Javne rasprave o Nacrtu Strategije lokalno ekonomskog razvoja za period 2021-2027. godine sa Predlogom Programa javne rsprave. Javna rasprava će se održati od 28.04.2021. godine do 14.05.2021. godine. Nacrt Strategije biće predstavljen i na okruglom stolu koji će se održati 14.05.2021. godine u maloj sali SO Plandište, na adresi Vojvode Putnika 38, sa početkom ua 12,00 sati. Lice zaduženo za davanje informacija i objašnjenja učesnicvima Javne rasprave je Rade Brdar, službenik u Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, zaštitu životne sredine, komunalne poslove, LER i poljoprivredu opštine Plandište. Predlozi i sugestije na Nacrt Strategije se dostavljaju Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo, zaštitu životne sredine, komunalne poslove, LER i poljoprivredu opštine Plandište, najkasnije do 14.05.2021. godine.

Nakon toga, članovi Veća su usvojili Treću izmenu i dopunu Plana javnih nabavki za 2021. godinu koja predstavlja novu javnu nabavku zbog dobijanja sredstava za sufinasiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, odnosno za projekat „Sanacija vodovodne mreže u Velikoj Gredi“.

Ove godine Lokalni akcioni plan zapošljavanja opštine Plandište donosi se za za period 2021-2021 godine, prema smernicama Republičkog akcionog plana a donosi se jer je obavezan deo dokumentacije prilikom konkurisanja za sredstva kod Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Većnici su zatim odobrili isplatu novčanih nagrada najboljim studentima sa teritorije opštine Plandište. Ove godine studenti koji su ostvarili prosek studiranja iznad 8,50 biće novčano nagrađeni iznosom od 70 hiljada dinara. Sredstva će biti isplaćena jedokratno. Na poslednjoj sednici Veća, odobrena je upotreba tekuće budžetske rezerve za potrebe MZ Dužine.

Poslednja tačka bila su tekuća pitanja.