USVAJANJE ZAVRŠNOG RAČUNA BUDŽETA OPŠTINE

 

Osamnaeta (18.) sednica Skupštine opštine Plandište zakazana je za sredu, 29.06.2022. godine i biće održana u DAK-u, u svečanoj sali Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište.

Na dnevnom redu predstojeće sednice je ukupno 36 tačaka. Odbornici će prvo razmatrati predlog Odluke o Završnom računu budžeta opštine Plandište za 2021. godinu a nakon toga i predlog Odluke o usvajanju etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave kao i utvrđivanje Predloga odluke i izmeni Osnivačkog akta Kulturno-obrazovnog centra kao i šest predloga Rešenja o otuđivanju nepokretnosti javne svojine, četiri u Plandištu i po jedo rešenje u Dužinama i Kupiniku.

Na dnevnom redu predstojeće sednice su i izveštaji o radu i finasijskom poslovanju za 2021. godinu, OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica i Predškolske ustanove „Srećno detinjstvo“, Istorijskog arhiv Bela Crkva, Narodne biblioteke Plandište, i Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište. Odbornici će razmatrati i izveštaje Doma zdravlja „1. Oktobar“ Plandište, Centra za socijalni rad Plandište, Crvenog krsta Pandište. Slede i Izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu godinu svih mesnih zajednica, MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica.

Na dnevnom redu predstojeće sednice će se naći i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Plandište i Izveštaj o implementaciji Plana javnog zdravlja o sprovedenim aktivnostima u 2021. godini a nakon toga će se razmatrati i predlog Rešenja za izmenu Rešenja Ministarastva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije.