Dvadeset sedma sednica Opštinskog veća opštine Plandište zakazana je za četvrtak, 17.06.2021. godine. Za dnevni red predstojeće sednice predložene su 33 tačke.

Većnici će na ovoj sednici utvrđivati predloge: Odluke o završnom računu budžeta opštine Plandište za 2020. godinu, Odluke o pravim izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2021. godinu (Prvi rebalans), Odluke o oslobađanju od obaveze plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Plandište, Odluke o uslovima i merama za uklanjanje objekata, Odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, Pravilnika o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u opštini Plandište u 2021. godini i Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije.

Nakon toga će se razmatrati Izveštaji o radu i finansijkom poslovanju za 2020. godinu i utvrđivti predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu i Izveštaj o finansijskom poslovanju Istorijskog arhiva Bela Crkva, Narodne biblioteke Plandište, Kulturno-obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište, Doma zdravlja „1.oktobar“ Plandište, Centra za socijalni rad Plandište i Crvenog krsta Plandište. Za Predškolsku ustanovu „Srećno detinjstvo“ Plandište i OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica, većnici će razmatrati Finansijski izveštaj a nakon toga će utvrđivati predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski izveštaj za period 01. januar – 31. decembar 2020. godinu.

Zatim će se utvrđivati predlozi Rešanja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica za 2020. godinu.

Na dnevnom redu predstojeće sednice Opštinskog veća naći će se i predlog Rešenja o određivanju godišnjeg odmora za 2020. godinu načelniku Opštinske uprave opštine uprave.

Pretpslednja i poslednja tačka su, zahtevi i molbe građana, udruženja i drugih pravnih lica i tekuća pitanja.