Nova, 61. sednica Opštinskog veća opštine Plandište zakazana je za sredu, 17.01.2018. godine. Za dnevni red predstojeće sednice predloženo je 16 tačaka. Posle usvajanja zapisnika sa  60.  sednice,  većnici će  prvo utvrđivati Predlog Odluke o izmeni Odluke o organizaciji Opštinske uprave Opštine Plandište, Predlog Odluke o pravcu pružanja državnih puteva koji prolaze kroz naselja na teritoriji Opštini Plandište i Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Saveta za bezbednost Opštine Plandište. Nakon toga, na redu su i Predlog Zaključka o usvajanju Plana javnih nabavki za 2018. godinu, Predlog Izveštaja o korišćenju sredstava budžetskog fonda u 2017. godini – sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Plandište, Predlog Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Plandište za 2018. godine, Predlog Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište i Predlog Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine PlandišteVećnici će razmatrati i Predlog Pravilnika o dodeli jednokratne pomoći u naturi u Opštini Plandište, Predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u Opštini Plandište kao i Predlog Rešenja o utvrđivanju koeficijenata za obračun plate načelniku Opštinske uprave Opštine Plandište.

U sazivu za 61. Sednicu Opštinskog veća su i Predlog Rešenja o odobravanju sredstava Centru za socijalni rad Plandište za finansiranje određenog broja radnika, Predlog Rešenja o odobravanju sredstava Domu zdravlja „1. oktobar“ Plandište za finansiranje određenog broja radnika i Predlog Rešenja o odobravanju sredstava za refundaciju troškova boravka trećeg i četvrtog deteta u Predškolskoj ustanovi „Srećno detinjstvo“ Plandište.

Pretposlednja i poslednja tačka su zahtevi i molbe građana, udruženja i drugih pravnih lica  a nakon toga i  tekuća pitanja.