ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА ПОКЛОНЕ ПРВАЦИМА ПОКЛОНЕ УРУЧИЛИ ЈОВАН РЕПАЦ И ДУШАН ЋУРЧИЋ

Уторак, 01.09.2020.

Данас, је и у школама општине Пландиште звоно означило почетак нове школске године. Ове године, узбуђење због поласка у школу имали су не само прваци већ и остали ученици, њихови учитељи, наставници, остало особље и директор због мера које су предузете да похађање наставе буде у складу са превентивним мерама борбе против пандемије, корона вируса.

И ове године, Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима који су данас први пут сели у школске клупе. Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу, попут бојица, свезака, пернице, пластелина. Јован Репац, председник Општине је уручио поклоне првацима из  ОШ „Доситеј Обрадовић“, највеће школе са територије општине Пландиште. Тако је данас поклоне уручио у школама у Јерменовцима, Барицама, Маргити, Великом Гају и Пландишту, Душан Ћурћић, заменик председника Општине, поклоне је уручио првацима из ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици. У свим школама, са првацима су били њихови учитељи и директори школа, Сава Диљаков, Вишња Манојловић и Мирослав Маричић.

У школској 2020/2021. у све три основне школе са територији општине Пландиште у први разред укупно је пошло 53 ђака, 10 мање него прошле године. У ОШ „Доситеј Обрадовић“ са подручним одељењима у први разред је укупно уписано 37 првака (Пландишпте 26, Јерменовци 2, Барице 1, Велики Гај 2 и Маргита 6 првака) у ОШ „Јован Стерија Поповић“ је укупно 10 првака, 9 у Греди и 1 у Миетићеву и у ОШ „Јован Јовановић Змај“ је ове године уписано 6 првака.

Свим првацима Општина Пландиште жели срећан полазак у школу, добар успех и пуно добрих оцена.

Scroll to Top