ORGANIZATORI ZADOVOLJNI ODZIVOM

Danas je u organizaciji Crvenog krsta Plandište, u prostorijama KOC-a “Vuk Karadžić“ Plandište održana treća po redu akcija doborovoljnog davanja krvi. Septembarska akcija je i poslednja u ovoj godini koja se realizuje zajedno sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine iz Novog Sada.

Akciji se ukupno odazvalo 56 davalaca, od kojih je 6 bilo odbijeno. Krv je dalo 50 davalaca, od kojih je 6 bilo prvodavalaca. Akcija je imala dobar odziv, imajući u vidu epidemiološku situaciju i uslove pod kojim je organizovana uz poštovanje svih mera preventivne zaštite od infekcije korona virusa.

– Crveni krst Plandište je izuzetno zadovoljan uspehom današnje akcije i brojem sakupljenih jedinica krvi. Više je od očekivanog jer se akcija odvija u specifičnim uslovima, poštujući mere prevencije u borbi protiv Covida, u vreme kada su potrebe za krvlju puno veće nego inače u ovom periodu, izjavio je Rade Mitrovski, sekretar CK Plandište.

I u ovoj, kao i u prethodne dve ovogodišnje akcije, krv su dali, predsednik opštine, Jovan Repac i zamenik predsednika opštine, Dušan Ćurčić. Ovi funkcioneri, već par godina unazad, ne propuštaju nijednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.