Ovih dana se privodi kraju kompletno renoviranje i opremanje Dečijeg vrtića“Srećno detinjstvo“ odelenje u Jermovcima.

Na osnovu Ugovora o dodeli sredstava zaključenog između Fodna „Betlem Gabor“ iz Budimpešte i Opštine Plandište i Nacionalog saveta mađarske nacionalne manjine Subotica, opština Plandište je dobila sredstav za renoviranje i opremanje vrtića u Jermnovcima u iznosu od 2.555.672,89 dinara.

Bespovratna sredstva dobijena su  u cilju realizacije „Programa unapređenja predškolskih ustanova u Karpatskom basenu“. Na zgradi vrtića kompletno jemenjan krov, stavljena je kamena vuna, urađena je potpuna rekonstrukcija plafona i postavljeni novi oluci. Takođe, svi prozori su zamenjeni za novu, pvc stolariju kao i sanitarni čvorovi i zidne pločice u kunjihi.

U dnevnom boravku vrtića gde boravi 14 mališana, ovih dana treba da stigne i nova oprema, kreveti sa dušecima (5), stolovi i nove stolice. Vrtić će zahvaljujući ovom projektu imati video nadzor , klima uređaj i novi televizor.

Po rečima menadžera projekta, Jožefa Boroša, radovi na renoviranju vrtića završeni su u predviđenom roku i sva sredstva su namenski utrošena.