POTPISANI UGOVORI SA KRANJIM KORISNICIMA I IZVOĐAČIMA

Potpisivanjem Ugovora o sufinasiranju energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova između krajnjih korisnika, izvođača radova i Opštine Plandište koja, zajedno sa Ministarstvom rudastva i energetike, subvencionira nabavaku i ugradnju prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima, Konkurs za inapređenje energetske efikasnos ti za 2021.godinu, doveden je do samog kraja.

Za realizaciju ovog programa obezbeđeno je 2.000.000,00 dinara, 50 % ovih sredstava je obezbedila Opština Plandište iz svog budžeta i 50% Ministarstvo rudastva i energetike. Ove godine, na Koknurs se prijavilo ukupno 16 zainteresovanih lica od kojih je 15 ispunilo uslove i potpisalo ugovore o sufinasiranju energetske efikasnosti, odnoso, sufinasiranje nabavke i ugradnje spoljne stolarije. U ime Opštine Plandište, ugovore je uručio zamenik predsednika opštine, Dušan Ćurčić koji je pozdravljajući krajnje korisnike i izvođače radova rekao da je Opština Plandište u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uspešno realizovala ovaj konkurs i da je potpisivanjem ovih ugovora pomogla svojim sugrađanima u rešavanju velikog problema, uštede energije i sanacije objekata.

– Ovo je vrlo značajna investicija koja u narednom periodu treba da podstakne naše sugrađane da se prijave u većem broju i iskoriste subvencije koje obezbeđuje Vlada Republike Srbije i lokalna samouprava. Kroz realizaciju ovih programa želimo da ukažemo na velike uštede energije koje ovakva sanacija donosi, kao i na značaj unapređenja energetske efikasnosti na objektima. Realizacija ovog konkursa biće sprovedena i narednih godina i zato građani treba na vreme da pripreme tehničku dokumentaciju, kako bi iskoristili sve pogodnosti koje nadležno ministarstvo i lokalna samouprava nude”, izjavio je Dušan Ćurčić, zamenik predsednika Opštine Plandište.