ДЕЛEГАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СЛОВАЧКЕ У ПЛАНДИШТУ

ПОКЛОН ТОРБЕ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ У ХАЈДУЧИЦИ

У петак, 25. авуста делегација Репуублике Словачке на челу са директором Центра за уметност „Бибиана” из Братиславе, Петером Трвдоњ донела је поклон торбе са школским прибором и другим поклонима за све ученике основне школе и предшколце из Хајдучице.

Председник и заменик општине Пландиште, Јован Репац и Горан Доневски, званично су примили делегацију из Словачке у саставу Петер ТвдоњиМихал Лоринц, почасни конзул у Братислави, Карол Клајдац, помоћник директора Центра за уметност „Бибиана”,

Павел Бабка и Павел Балаж из Ковачице и Мирослав Храшко, млади сликар наивац из Хајдучуце заједно са директором школе у Хајдучици, Мирославом Маричићем. Председник је поздрављаући госте захвалио што су гости припремили поконе за сву децу, не правећи разлику међу њима и изразио наду да се сарадња наставити. Заменик председника је гостима саопштио да су хајдучичани имали значајну помоћ Републике Словачке за изградњу канализације и уградњу пречистача отпадних вода у Хајдучици.

Директор „Бибиане“ је домаћине упознао са циљем посете и рекао да сваке године, уназад десетак година, Бибиана припрема поклоне за децу из три насељена места у Војводине у којима живе припадници словачке националне заједнице. Иначе „Бибиана“ је организатор бијеналног сусрета младих талената илустратора из целог света.

Договорено је да на следеће сусрете један од учесника буде талентовани уметник из општине Пландиште.

Scroll to Top