Банатски Соколац

(Bioseg) је мало село у Јужнобанатском округу, у Војводини. Припада општини Пландиште. Село има 272 становника.

 

Барице

(Janoš, Sent Janoš, Barice, Sveti Jovan) су село у Војводини, у општини Пландиште.

 

Велика Греда

(Đerđhaza, Đurđevac, Đurđevo selo), се налази у средишњем делу општине. Кроз село пролази магистрални пут и железничка прута Зрењанин – Вршац.

 

Велики Гај

(Gaj, Gros gaj, Nagi gaj), је најстарије насеље у Oпштини који је постојало у континуитету од настанка до данас.

 

Дужине

(мађ. Szécsenfalva) су село у Војводини, у општини Пландиште у Јужнобанатском округу. Према попису из 2011. било је 147 становника. Већинско становништво су Срби, а у селу живи и и значајан број Македонаца, који имају статус националне мањине.

 

Јерменовци

(мађ. Űrményháza) су насеље у Србији у општини Пландиште у Јужнобанатском округу.

 

Купиник

(Балад, Александров гај), се налази у источном делу Општине уз саму границу са Румунијом – свега 700 метара их дели од границе. Од Великог Гаја удаљен је 3 километра, а од Пландишта 10.

 

Лаудоновац

Насеље основао је Холандски инжењер и гроф Лаудон у периоду од 1883. до 1893. године. У том периоду, једно холандско друштво узело је у закуп Велики Рит, односно Алибунарски рит и у близини тадашњег Зичидорфа, данашњег Пландишта, основали су надничари насеобину коју су назвали по инжењеру Лаудону – “Лаудонтања”.

 

Маргита

(Сент Маргита, наги Маргита), први писани подаци о Маргити јављају се у 17. веку. Тада се помиње као Сент Маргита што у преводу значи Света Маргита, почетком 18. века постаје само Маргита, у 19. веку Нагy (Нађ) Маргита, што на српском значи Велика Маргита и након Првог светског рата поново Маргита.

 

Марковићево

Марковићево је настало по одласку Турака из Баната године 1842. под називом Ујфалу, а лежи на некадашњим пустарама Ујфалу и Крива Бара.

 

Милетићево

(Рарош), село се налази у северном делу општине, 500 метара од државне границе са Румунијом.

 

Пландиште

(Морминта (Морминц) , Зичидорф, Мариолана), Крајем периода под турском владавином, дакле у другој половини 17. века први пут се помињу насеља Морминт – данашње Пландиште.

Стари Лец

(Лаус, Лећ, Барач Хаза, О Лец), насеље се налази у северном делу општине на железничкој прузи Зрењанин-Вршац.

Хајдучица

(Hercekios, Ištvanfalva, Ištvanvolgi, Hajdučka Greda) је насеље у Србији у општини Пландиште у Јужнобанатском округу.