ПРВО ШКОЛСКО ЗВОНО ЗА ПРВАКЕ

Сваке године 1.септембар резервисан је за полазак ученика у школу. Посебно су тог дана узбуђени прваци, који први пут седају у школске клупе. Општина Пландиште и председник општине обезбедили су поклон пакетиће за све прваке, како би им тај дан учинили лепшим.

Том приликом, председник општине, Јован Репац посетио је Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и Основну школу „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди како би лично првацима уручио пакетиће и пожелео им срећан почетак школовања. Прваци су у разговору са председником открили занимања којим би волели да се баве кад порасту, али и у знак захвалности изрецитовали понеку песмицу. Такође, председник општине поручио је првацима да морају вредно да уче и раде домаће задатке како би постигли добар успех.

У другим школама, испред Општине Пландиште пакетиће су уручили: Татјана Ђорђијевски, просветни инспектор, у Старом Лецу, Владан Младеновић, заменик председника СО, у Купинику и Великом Гају, Ана Марија Пинтор и Душан Ћурчић, одборници у СО, у Јерменовцима и Барицама, односно у Милетићеву, док је Михај Микша, члан Општинског већа задужен за образовање, обрадовао прваке у Маргити.

За ученике Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пландишту, школска година почеће 11. септембра, због санације школе.

Scroll to Top