ИЗВЕШТАЈ 63. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

И ОВЕ ГОДИНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ СТУДЕНТЕ

63. седница Општинског већа општине Пландиште одржана је у четвртак, 08.02.2018. године. На дневном реду седнице Општинског већа којом је председавао председник Општине, Јован Репац, било је 5 тачака.

После усвајања записника са 61. и 62. седнице, већници су прво разматрали Предлог Локалног акционог плана запошљавања општине Пландиште за 2018. годину. У оквиру ове тачке је речено да се Локалним акционим планом запошљавања општине Пландиште за 2018. годину, као основним инструментом за спровођење активне политике запошљавања за 2018. годину, утврђују приоритети и мера унапређење запослености и смањење нзапослности. Такође је речено да политика запошљавања треба да подстиче запошљавање теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе ради очувања и унапређења радних способности незапослених као и остваривања одређених друштвених интереса и веће социјално укључивање група теже запошљивих лица кроз јавне радове. Након тога, већници су разматрали и Предлог Конкурса за доделу новчаних награда најбољим студентима са подручја општине Пландиште за школску 2017/2018. годину.

У оквиру ове тачке је речено да се расписује конкурс са циљем подстицања за постизање бољих резултата студирања и развијање такмичарског духа. Право на доделу новчане награде имају студенти са пребивалиштем на подручју општине Пландиште који испуњавају одређене услове, између осталих да студирају на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, да се финансирају из буџета Републике Србије, аутономне покрајина или јединице локалне самоуправе и да су у предходним годинама студија остварили најмање просечну оцену 8,50 (осам и педесет) као и да нису студенти прве године студија. Конкурс је отворен до 28.02.2018. године. Право на доделу новчане награде имају студенти мастер студија и студенти докторских академских студија са пребивалиштем на подручју општине Пландиште који испуњавају одређене услове.

Претпоследња и последња тачка су захтеви и молбе грађана, удружења и других правних лица а након тога и текућа питања.

Scroll to Top