ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УРУЧИО НАГРАДЕ И НОВЧАНУ ПОМОЋ СТУДЕНТИМА

Традиција награђивања набољих студената у општини Пландиште наставља се и ове године. За добијање новчане награде која је ове године у износу од 50.000 динара студенти са територије општине Пландиште требало је да испуне и критеријум да имају просек струдирања преко 8,5, да су редовни студенти на државним факултетима и да су са пребивалиштем на територији општине Пландиште. Ове године, критеријуме је испунило 19 студената којима је данас у просторијама КОЦ-а „Вук Караџић“ Пландиште, председник општине, Јован Репац уручио награде. Осим њих и студенти прве године, њих 32 је такође данас, добило новчану помоћ која ће им се уплаћивати у наредних 10 месеци, по 5.000,00 динара месечно, као подстицај за добро и редовно студирање. На уручивању награда био је присутан и заменик председника Горан Доневски, који уједно био и председник Комисије за доделу награда и помоћи студентима.

Председник општине је честитао свима на постигнутом успеху и добијеним наградама и рекао да се нада да међу њима има и оних који ће се након студија вратити да раде у општини Пландиште, где су увек потребни млади и добри кадрови.

Награђени студенти, међу којима су и будући лекари, туризмолози и електротехничари, захвални су на добијеним наградама које им много значе. Радује их чињеница да Општина прати њихов рад и труд током школовања који сада и награђује.

Ове године најбољи студенти у општини Пландиште су: Павлица Теа, на докторским студијама, Пејовић Ивана, Максимовић Небојша и Здравески Катарина на мастер и Перић Марио, Колевски Никола, Храшко Анела, Јанчић Петар, Тасевски Немања, Пешевски Зоран, Џодан Тијан, Николовски Бојан, Брезичанин Сања, Стефановски Јована, Ћорда Мирослав, Стојић Ксенија, Личина Сузана, Хорват Александра и Грачан Жељка, на основним студијама.

Новачану помоћ за школску 2016/2017. годину добили су студент прве године: Кнежевић Слађана, Колунџић Милица, Керкез Мирјана, Тинтор Милица, Мајсторовић Милана, Пејовић Милиц, Бубњевић Андреа, Поштић Урош, Малијар Ивана, Петровић Наташа, Боснић Марија, Стоилковски Драгана, Гутеша Никола, Латковић Анђела, Јовановски Давид, Бекић Вања, Оравец Александра, Доневски Милош, Ћорда Маша, Хохбан Марија, Бероња Катарина, Агбаба Драгана, Седљак Жељко, Цеснак Сабина, Стефановић Андријана, Керкез Милана, Пешевски Маријана, Адамовић Огњен, Савић Милош, Булајић Драгана, Косановић Бранка и Силађи Адорјан.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top