25. ГОДИНА ОД НАТО БОМБАРДОВАЊА

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА ПАЛИМ БОРЦИМА

На дан обележавања 25 годинa од НАТО бомбардовања, у недељу, 24. марта у организацији Удружења ратних војних инвалида општине Пландиште, положени су венци на спомен плоче палим борцима за време НАТО бомбардовања Србије 1999.

У центру Пландишта, на Тргу Саше Јоргована, у присуству чланова породице, представника Удружења ратних војних инвалаида, Славка Русића, председника и Јована Јованчевића, потпредседника и заменика председника Општине, Душана Ћурчића, положен је венац на спомен плочу Саши Јорговану, редовном војнику погинулом у НАТО бомбардовању.

Након тога, полагањем венца на спомен плочу у центру Велике Греде, одата је почаст и Јовану Тепавцу, старијем воднику прве класе из Велике Греде којем су почаст одали и чланови КУД-а „Младост“. Они су, у име све деце из Греде за ту прилику написали и пред спомен плочом прочитали ПЕСМУ посвећену њиховом суграђанину. Након полагања венаца минутом ћутања сви присути одали су почаст.

У част херојима, одлуком СО Пландиште, већ 25 година у Великој Греди једна улица носи име Јована Тепавца а у Маргити, родном месту породице Јоргован, име Саше Јоргована.

Scroll to Top