АКТИВНОСТИ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ НОВОРОЂЕНИМ У ОВОЈ И ПРОШЛОЈ ГОДИНИ УРУЧУЈУ СЕ АУТО СЕДИШТА

Круна овогодишње активности Савета за безбедност саобраћаја општине Пландиште засигурно јесте куповина  ауто седишта за најмађе суграђане и становнике општине Пландиште, рођене  у 2019. и 2020. години. За куповину 110 седишта, из буџета општине Пландиште издвојено је  близу 900 хиљада динара. Савет за безбедност саобраћаја општине Пландиште први пут спроводи ову активност и како кажу, изузетно су се потрудили да то буду квалитетна седишта која могу да користе малишани до 25 килограма.

Прво седиште уручено је једанаестомесечној Николини Пупавац из Пландишта. Уместо ње, Општини и председнику општине, Јовану Репцу који је уручио седиште, захвалила се Нилонинина мама, Јована. И она и тата Никола су возачи који ће сигурно често возити малу Николину, тако да им ауто седиште много значи, посебно што стиже уочи новогодишњих и божићних празника.

– Први пут спроводимо ову акцију и надамо се да ће наићи на добар одзив. Уједно наша жеља је и да овај начин помогнемо родитељима тако да смо се одлучили за седиште које малишани могу дуже да користе, за једну универзалну варијанти ауто седишта. Што се активности Савета за безбедност саобраћаја тиче, настављамо и даље са радом. И у будуће ће бити органзоване позоришне представе за едукацију о саобраћају, организоваће се  такмичење у вожњии бицикла и сваке  године гледамо да унапредимо пословање, за добробит свих грађана – изјавио је том приликом председни Општине, Јован Репац.

Scroll to Top