Већ у првој радној недељи нове 2023. године, на Бадњи дан, студенти са територије општине Пландиште који су у школској 2022/2023. години уписали прву годину основних, мастер и докторских студија на државном факултету, потписали су Уговоре о додели новчане помоћи, које Општина додељује као подстицај студентима и подршку родитељима за школовање деце.

На потписивању и уручењу Уговора о додели помоћи били су присутни Јован Репац, председник Општине и Љубомир Ракић, председник Скупштине општине Пландиште. Председник Општине је том приликом поздравио све студенте и рекао да је за њега велика част и задовољство што су се окупили на Бадњи дан и што има прилику да поздрави и уручи Уговоре о додели помоћи студентима који су до сада показали завидни ниво знања и успеха, као средњошколци.

– Јако ми је драго што имам прилику да вам се захвалим у име Општине Пландиште и у своје лично име, за сав рад и труд који улажете у процесу студирања, за велику пожртвованост и упорност, јер ви представљате амбасадоре наше општине и ви сте њена будућност. На овим свечаностима често виђамо позната лице, која из године у годину остварују велики успех и самим тим имају прилику да се тим успехом и похвале и дају подстрек млађим колегама да буду упорни у том процесу стицања дипломског звања. Желео бих да вам честитам новогодишње и Божићне празнике, да вам пожелим све најлепше, а пре свега да будете упорни и истрајни на том путу којим сада корачате и да поносно носите звање које сте изабрали и за које сте се школовали, рекао је још председник Општине, Јован Репац.

Ове године новчану помоћ су добили следећи студенти прве године основих студија: Марио Цеснак, Владана Ташевски, Огњен Липтак, Стефан Ристић, Ивана Мајсторовић, Милица Недимовић, Нађа Селаковић, Јована Станисављевић, Марко Борисављевић, Јелена Пејовић, Николина Пејовић, Андреј Адамовић, Андреј Новаковић, Бојана Бубуљ, Наталија Недимовић Клипа, Никола Болта и Јована Гајић из Пландишта, Ивана Максимовски и Ања Златковић из Хајдучице, Милица Пандуров и Бранислав Пандуров из Великог Гаја, Милица Тркуља из Милетићева, Јано Приврацки и Вања Олајош из Јерменоваца и Бојана Кунић и Дејана Пешевски из Велике Греде. Поводом потписивања уговора студенти су рекли да им ова врста подстицаја много значи и да покривају трошкове смештаја или исхране у студентским домовима. Неки од студената одлучили су да суму сачувају за одмор. Иначе, студенти су и ове године примили, као и прошле, укупно 80.000 рсд, у 10 месечних рата, по 8.000,00 динара месечно. На потписиовању уговора била је присутна и Магдалена Тошић, начелница Одељења за друштвених делатности и послове органа општине, односно заменица секретара Скупштине општине Пландиште.