ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ – ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

У последњем дану Европске недеље мобилности 16-22.09.2020. коју је општина Пландиште ове године први пут обележавала, реализоване су две активности, Дан без аутомобила за запослени и руководиоце у Општини Пландиште када је већина запослених на посао дошла пешке или бициком. Изузети су били једино запослени и функционери који свакодневно из дугих места путују на посао.

Друга активност, Турнир у пикаду реализована је у партнерству са Спортским савезом општине Пландиште. На Турниру је учествовало 8 екипа, колико је било и позвано, поштујући препоруке кризних штабова у време пандемије корона вируса. У просторијама Културно-образовног центра „Вук Караџић“ Пландиште спретност у бацању пикада одмериле су екипе: Општинско Удуржење пензионера Пландиште, Општинске организације инвалида рада Пландиште, Актива жена „Гређанка“ из Велике Греде, Актива жена „Бисери“ и Клуб жена „Јефимија“ из Пландишта, екипа КОЦ „Вук Караџић“ Пландиште, екипа Прекограничног пројекта РОРС 353 и екипа Општине Пландиште.

Овога пута најпрецизније гађање је имала екипа екипа Удружења пензионера општине Пландиште која је освојила прво место, друго место припало је екипи Пројекта прекограничне сарадње РОРС 353 док су треће место освојиле чланице екипе КОЦ „Вук Караџић“. Захвалнице, дипломе и пригодне поклоне свим екипама уручио је председник општине, Јован Репац који је захвалио екипама на учешћу и подршци у реализацији Европске недеље мобилност.

Данас је председник општине, Јован Репац потписао Повељу 2020. у знак посвећености теми кампање „Мобилност без загађења за све“.

Scroll to Top