И ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ОПШТИНА ПОМАЖЕ СТУДЕНТЕ ПРВЕ ГОДИНЕ – ПОТПИСАНО И УРУЧЕНО 27 УГОВОРА

Сви студенти са територије општине Пландиште који су у школској 2020/2021. години уписали прву годину стидија на државном факултету, у среду, 29.12.2020. године поштујући мере у борби против пандемије корона вируса потписали су Уговоре о додели новчане помоћи. Студенте су поздравили Јован Репац, председник Општине и Горан Доневски, председник Скупштине општине Пландиште, изразивши наду да ће се ко од њих вратити у Пландиште и ту засновати радни однос и тако помоћи своју општину. Председници су такође стидентима пожелели успех у студирању и срећне предстојеће празнике. Иначе, овакав вид подстицаја и помоћи студентиа прве године основих студија на државним факултетима, Општина практикује већ дуже време. Ове године, одлуком Скупштине, први пут ће подстицајна средства за упис у прве године студија добити и студенти на мастер и докторским студијама, такође на државним факлутетима.

Ове године новчану помоћ су добили следећи студенти: Александар Јоксимовић, Бранислав Ђумић, Ивана Трнинић, Марко Граовац, Матија Боројевић, Драгана Ловрић, Никола Дракулић, Слађан Бака, Сандра Шобот, Ања Лунц, Марија Недимовић Клипа, Невен Цимеша, Марина Латковћ, Уна Велевски и Марко Девић из Пландиште, Марко Бркић и Ксенија Јуначков из Велике Греде, Александра Попов, Давид Марћел Пасула и Зорка Стојменовић из Маргите, Милан Миљуш и Марко Вукомановић из Банатског Соколца, Силвија Демше и Соња Брезичанин из Хајдучице, Момчило Момчиловић из Милетићева, Марио Халас из Јерменовца и Миле Јокић из Старог Леца.

Поводом потписивања уговора студенти су рекли да им ова врста подстицаја много значи и да покривају трошкове смештаја или исхране у студентским домовима.

Студенти ће и ове године примати по 7.000,00 динара месечно у 10 рата. На потписиовању уговора била је присутна и Магдалена Тошић, начелница Одељења за друштвених делатности и послове органа општине.

Scroll to Top