JАВНИ ПОЗИВ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТОПИРАН

Koмисија за реализацију мера енергетске санације, општине Пландиште обавештава грађане да је Јавни позив за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Пландиште у овом тренутку стопиран.

С обзиром на то да је владало огромно интересовање, средства у износу од 3,6  милиона динара, од чега је Министарство за рударство и енергетику определило 1,8, а локална самоуправа 1,8 милиона динара су утрошена.

Подсећамо да пројекат „Чиста енергија и енергетска ефикасности за грађане“ предвиђа доделу бесповратних средстава за реализацију мера енергетске санације домаћинствима на територији јединица локалних самоуправа сa којима је Министарство закључило уговор о суфинансирању програма енергетске санације.

Бесповратна средства која ће бити додељена грађанима обезбеђена су у сарадњи са Светском Банком и са јединицама локалне самоуправе.

Основни циљ Пројекта је подстицање инвестирања у побољшање енергетске ефикасности и у примену „чистих енергија“, као и ширење свести о неопходности рационалног управљања енергијом.

Пројекат „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“ ће трајати до 2027. године, тако да ће грађани имати прилику поново да се пријаве на јавни позив, о чијем расписивању ће јавност бити благовремено обавештена.

Scroll to Top