КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СО ПЛАНДИШТЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ, ЈОВАН РЕПАЦ, ПРЕДСЕДНИК СО ПЛАНДИШТЕ, ЕНДРЕ САБО

Данас је у Пландишту одржана Конститутивна, седница Скупштине општине Пландиште на којој је присуствовало 18 одборника. На дневном реду конститутивне седнице Скупштине општине Пландиште било је укупно 11 тачака. Скупштином је председавао најстарији одборник, Анђелко Мишељић (СНС) и најмлађи одборника, Дејан Борисављевић (СНС). Након усвајања Извештаја Општинске изборне комисије о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Пландиште, 21. јуна. На основу добијених гласова Скупштину општине Пландиште чини: 14 одборника са листе Александар Вучић – За нашу децу, 3 одборника са листе ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС)“ и 2 одборника са листе Групе грађана За бољу општину Пландиште – адвокат Лукић Данило.

Након тога изабран је Верификациони одбор и потврђени су мандати новоизабраним одборницима у Скупштини општине Пландиште који су положили заклетву да ће радити у интересу свих грађана општине. Одборници су затим, тајним гласањем, (16 гласова за, 2 против) за председника Скупштине општине Пландиште изабрали Ендре Сабоа (СНС), досадашњег председника СО Пландиште и Горана Доневског (СНС) за заменик председника Скупштине општине Пландиште. За секретара Скупштине општине Пландиште, постављен је Золтан Ковач (СНС) досадашњи секретар.

Након тога, такође тајним гласањем, на предлог председника СО Пландиште изабрани су и извршни органи Општине Пландиште. Већином гласова (16 за, 2 против) за председник општине Пландиште поново је изабран Јован Репац (СНС), заменик председника је Душан Ћурчић (СНС) а чланови Општинссог већа су: Бојана Стојновић (СНС), Зоран Петровић (СНС), Мирјан Грбић (СНС), Роберт Мориц (СВМ) и Тања Петровић (СПС). На данашњој седници, јавним гласањем изабрани су и чланови Одбора за административно мандатна питања, прописе и управу и Одбора за избор и именовања, награде и признанја.

Након седнице председник Општине, Јован Репац је изјавио:

Поверење које су нам грађани указали ствара велику одговорност и обавезу да радимо још боље и марљивије, да побољшамо живот свих грађана Општине Пландиште. У претходном мандату урадили смо много, обнављали смо школе, домове здравља, домове културе, градили смо путеве, спортске објекте, инвестирали смо у све сфере друштва. Поставили смо себи високе циљеве, које морамо да реализујемо у будућности. Реализација пројеката развоја школства, здравства, саобраћаја и инфраструктуре, стамбених и комуналних делатности су само неки од зацртаних циљева којима стремимо. Грађани од нас очекују много и ми смо ту да њихова очекивања и реализујемо, да покажемо да се рад и труд исплати, а ми смо урадили много и радићемо још више, рекао је Репац.

Scroll to Top