ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА У ПЛАНДИШТУ

ОСАМ НАЈБОЉИХ ТАКМИЧЕ СЕ У КОВИНУ

Након успешно завршене Општинске смотре рецитатора У Пландишту која је одржана ових дана у сали биоскопа Авала у организацији Народне билиотеке Пландиште и суорганизацији Култуно–образовног центра „Вук Караџић“, најуспешнији рецитатори се интензивно припремају за наступ на Зонској смотри која ће се одржати 25. марта у Ковину.

На Општинском такмичењу је ове године укупно учестовало 33 ученика, 19 ученика нижих разреда (1-4.) и 14 ученика виших разреда (5-8.), из све три основне школе са територије општине Пландиште. По одлуци жирија који је радио у саставу, Славица Ћалић, наставница српског језика и књижевности, Жељко Цеснак, песник и Биљана Јуначков, директорица Народне билиотеке Пландиште, најбољи на овој Смотри су били: Ива Оливо, 4. разред, ОШ „Јован Стерија Поповић“ Велика Греда, Мила Радека, 4. разред, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пландиште, НађаРосић, 4. разред, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Ана Стефановић, 5. разред, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Уна Хрутка, 5. разред, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Хајдучица, Миодраг Спремо, 8. разред, ОШ „Јован Стерија Поповић“, Михајло Тадић, 8. разред, ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Александар Стефановски, 8. разред, ОШ „Јован Стерија Поповић“ Велика Греда. Све такмичаре припремали су њихови учитељи и професори српског језика.

Ови рецитатори ће се 25. марта такмичити на Зонској смотри у Ковину за пласман на Покрајинску смотру која се традиционално, сваке године одржава у Сечњу. Завршна смотра, односно Републичко такмичење рецитатора се одржава у Краљеву. На овој престиожној смотри рецитаора општина Пландиштe је 2003. и 2004. године имала свог представника, оба пута то је био Дарие Опреа из Барица који је рецитовао на румунском језику. Његов професор ментор је био Јон Агадишан.

Scroll to Top