ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ УРУЧЕНИ ПОКЛОНИ ПРВАЦИМА

Петак 01. Септембар 2023.

Јутрос у 8,00 сати у све три основне школе у општини Пландиште, школско звоно је означило почетак нове школске године. Као и сваке године, најузбуђенији су били ђаци прваци. И ове године, Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима који су први пут сели у школске клупе. Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу, перница, дрвене бојице, фломастери, свеске, блок за цртење, лењир. Јован Репац, председник Општине уручио је поклоне малишанима из ОШ „Доситеј Обрадовић” са подручним одељењима у Маргити и у Великом Гају. У одељењу ове школе у Барицама и Јерменовцима, поклоне првацима је уручио Владан Младеновић, заменик председника Скупштине општине док је у ОШ „Јован Стрерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и у школи у Старом Лецу, поклоне које је припремила Општина, уручио Љубомир Ракић, председник Скупштине општине Пландиште.

У школској 2023/2024. години, у све три основне школе са територији општине Пландиште у први разред укупно је пошло 76 првака (40 дечак и 36 девојчице). У највећој школи, у ОШ „Доситеј Обрадовић“ са подручним одељењеима их има 53 првака, у Пландишту 35, Маргити 9, Барицама 4, Јерменовцима 6, и у Великом Гају 1 ђак првак. У Великој Греди, у ОШ „Јован Стерија Поповић“ са подручним одељењем у Милетићеву има 14 првака, у Греди 12 и Милетићеву 2 првака.

У ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици са подручним одељењем Стари Лец, ове школске године има 7 првака, у Хајдучици 5 и у Старом Лецу 2 првака.

Срећан полазак у школу, пуно успеха и добрих оцена малишанима су пожелели Јован Репац, Љубомир Ракић и Владан Младеновић и поручили да су уручени поклони само мали знак пажње којим Општина показује бригу за најмлађе школарце, мали гест којим жели да покаже да је увек ту за њих, да је њихов ослонац и подршка на путу стицања знања и образовања.

Scroll to Top