У Недељи Црвеног крста, у четвртак, 10. маја, председник општине, Јован Репац, председник СО Пландиште, Ендре Сабо и заменик председника општине, Горан Доневски примили су делегацију волонтера ЦК Пландиште у саставу Марина Дрљача, Анастатија Тот, Јелена Брезичанин, Стефан и Лука Величковски.

Дошли су у име свих волонтера како би се захвалили Општини која им је свих ових година финансијски помагала у реализацији бројних активности.

Млади волонтери су желели да у Недељи Црвеног крста упознају функционере општине Пландиште са својим радом. Како кажу, желели да из свог угла, функционерима презентују шта они раде, да их увере да су увек уз секретара и јединог стручног сардника ЦК Пландисте, спремни да помогу кад год је то потребно. Осим тога, ови волонтери су увелико обучени да своје знање пренесу вршњацима и млађима од себе. За све време волонтирања и након бројних обука у ЦК-у, они и сами постају део предавачког тима ЦК Србије и ЦК Војводине.

Марина и Анастасија су рекле да су Председника и његове најближе сараднике упознали са свим програмима и начином на који их ЦК Пландиште реализујие. Лука и Стефан су говорили, као учесници и инструктори,  о раду у камповима који се ожавају код нас и у Републици Чешкој, где деца из општине Пландиште бесплатно одлазе на десет данан, једном годишње од 2005. године.

Волонтери су са осмехом на лицу напустили зграду Општине, задовољни јер су  баш у Недељи ЦК били примљени  на неформални начин и имали леп разговора са функционерима. На крају разговора са председницима и замеником волонтери су им упутили позив да се 29. маја одазову Акцији добровољног давања крви у Пландишту.