РЕНОВИРАН ВРТИЋ У ЈЕРМЕНОВЦИМА

Ових дана се приводи крају комплетно реновирање и опремање Дечијег вртића“Срећно детињство“ оделење у Јермовцима.

На основу Уговора о додели средстава закљученог између Фодна „Бетлем Габор“ из Будимпеште и Општине Пландиште и Националог савета мађарске националне мањине Суботица, општина Пландиште је добила средстав за реновирање и опремање вртића у Јермновцима у износу од 2.555.672,89 динара.

Бесповратна средства добијена су  у циљу реализације „Програма унапређења предшколских установа у Карпатском басену“. На згради вртића комплетно јемењан кров, стављена је камена вуна, урађена је потпуна реконструкција плафона и постављени нови олуци. Такође, сви прозори су замењени за нову, пвц столарију као и санитарни чворови и зидне плочице у куњихи.

У дневном боравку вртића где борави 14 малишана, ових дана треба да стигне и нова опрема, кревети са душецима (5), столови и нове столице. Вртић ће захваљујући овом пројекту имати видео надзор , клима уређај и нови телевизор.

По речима менаџера пројекта, Јожефа Бороша, радови на реновирању вртића завршени су у предвиђеном року и сва средства су наменски утрошена.

Scroll to Top