СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ И 40 ЛОПТИ ЗА ШКОЛУ У ПЛАНДИШТУ

Како је и било најављено, данас је Општину Пландиште званично посетио Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије. Министар је у пратњи домаћина, председника општине, Јована Репца и осталих функционера Општине, заменика, Горана Доневског, председника и заменика СО Пландиште, Ендре Сабоа и Владана Младеновића и секретара Спортског савеза општине, Милана Пуђе,  посетио ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште и детаљно разгледао Фискултурну салу ове школе.

Испред школе и у самој Фискултурној сали, министра Удовичића су дочекали сви ученици школе у Пландишту заједно са директором, Савом Дивљаковим, учитељима и наставницима и осталим запосленим у школи. Посебна радост за ученикие био је поздрав министра понаособ са већим бројем ученика. Била то прилика да се министар Удовичић упозна са начином рада школског спорта и види у каквим условима тренирају и где се такмиче ученици основних школа са територије општине Пландиште као и локални одбојкашки и кошаркашки клубови. Пре него што је са трибина,  у пратњи домаћина видео показне тренинге ФК „Слога и ОК „Пландиште“, министар је о потребама клубова и проблемима разговарао са тренерима и председницаима клубова.

За школу у Пландишту, министар Удовичић је донео поклоне за које је рекао да је зацртао себи и свом Министарству да у року од шест месеци обиђе 250 основних школа у Србији и подели исте поклоне. Министар је данас у Пландишту  изјавио  да захваљује председнику Општине што на један одговоран начин поставља систем спорта и систем омладине у први план. Својим деловањем је показао да су му деца и млади на првом месту и од срца му на томе честита јер показује кроз уређени систем омладинске политике,  кроз донешен Aкциони план за младе за наредне две године, кроз систематизовано место локалног координатора канцеларије за младе, кроз целокупну структуру која је неопходна да постоји на локалном нивоу да би млади могли да се докажу на територији Јединице локалне самоуправе, да води бригу о најмађима и омладини.

Такође је изјавио да је најбољи начин да се чују реални, дневни промблеми и најбољи начин да се осети са којим се проблемина суочавају локални клубови али и млади на територији локалне самоуправе јесте посета и разговор на терену што покушава у последњих 6 месеци.

Настављамо акцију донирања спортке опреме и спортских реквизита за основне школе. Циљ нам је да 250 основних школа до краја ове године добију нову школску опрему , спортске реквизите, првенствено ту мислимо на 40 лопти за 4 спорта, два нова гола, две нове табле, два нова обруча и мрежу за одбојку. Тиме желимо да подстакнемо децу да се баве физичким васпитањем на квалитетнији начин , да их мотивишемо да уђу у систем спорта али да мотивишемо и професоре физичког васпитања да на квалитетнији начин раде али да имаји најбоље услове као свуда, широм Србије. 

И данас показујемо да видимо Пландиште на исти начин ако било коју другу локалну самоуправу у Београду. Не правимо разлику између Севера и Југа, Истока и Запада . Желимо да  на исти начин приступимо реалним дневним проблемима свих општина,  да на исти начин да приступимо и решавању тих проблема, не само да их детектујемо већ и да заједнички уђемо у коштац и решавамо те проблеме. У наредна 2 месеца очекујем да се заврше све потребне радње како бисмо приступили уређењу отвореном терену иза школе који смо данас посетили. Као што правимо најбоље услове у фискултурној сали, за сву децу Пландишта желимо да обезбедио услове и за бављење рекреацијом и спортом изван школе. Жеља нам је а свако дете има квалитетан, правилн развој и могућност да се бави спортом, рекао је министар Вања Удовичић.

Председник општине, Јован Репац је захвалио министру Удовичићу за данашњу посету као што су захвалили директор школе, тренер ФК Слога Бојан Познић и тренер ОК Пландиште, Далибор Путица.

Председник је том приликом изјавио да су Влада Републике Србије и Канцеларија Марка Благојевића издвојиле 92 милиона динара за реновирање ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште и самим тим још једном доказали да мале средине имају шансу исто као и оне велике. Причали смо о проблемима који су пред нама, који су већ неких низ година ту, а коначно је дошло време да се они решавају, у виду свлачионица и спортских терена. Имамо обећања министра, а и наша чврста обећања, као Локалне самоуправе су да ћемо заједничким радом да доведемо терен ФК Слога у што бољи амбијент, да можемо да се такмичимо у што јачим лигама. Наши тренери су квалитетени и битно је да се наша деца склоне са улица. Дајемо им пуну подршку и наду да буду спортског духа и самим тим израсту и праве људе, а то је најбитније и циљ је свих нас, рекао је предедник општине, Јован Репац.

Scroll to Top