ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОМ КОРИШЋЕЊУ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

Министарство унутрашњих послова, Полицијска станица Пландиште у сарадњи са основним школама са територије Општине Пландиште организовали су трибину са темом „Насиље као негативна друштвена појава и безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа“.

„Основни циљ ове трибине је да окупимо ученике наших школа и да кроз једну интерактивну наставу разговарамо о свим негативним појавама које се појављују на друштвеним мрежама, о свим проблемима који могу да настану коришћењем друштвених мрежа, нарочито код млађих узраста, о злоупотребама које се појављују на интернету, али и о начинима безбедног коришћења интернета и друштвених мрежа. Експанзијим интернета, његова доступност у сваком кутку и све већи број корисника на мрежама врло лако може да доведе до злоупотреба. Из тог разлога смо у сарадњи са ПС Пландиште организовали ову трибину и дали прилику ученицима да поразговарају са полицијским службеницима, стручним лицима, педагозима на тему интернета као негативне појаве у друштву. Кроз ову трибину покушали смо да појаснимо да коришћење интернета има и своје велике позитивне ефекте, јер се ту могу пронаћи многи едукативни садржаји који младима могу да помогну у учењу и одрастању. Велико интересовање деце, али и родитеља за ову едукативну трибину, показало нам је да је овакав вид интерактивне наставе наилази на велику подршку и зато ћемо и у наредном периоду наставити са организовањем оваквих предавања“, истакли су представници организатора.

Трибини су поред великог броја ученика из основних школа са територије општине Пландиште, присуствовали и родитељи, стручно особље, наставници, чланови Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, као активни учесници и излагачи.

Scroll to Top