ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КРАЊИМ КОРИСНИЦИМА И ИЗВОЂАЧИМА

Потписивањем Уговора о суфинасирању енергетске санације стамбених зграда, кућа и станова између крајњих корисника, извођача радова и Општине Пландиште која, заједно са Министарством рудаства и енергетике, субвенционира набаваку и уградњу прозора и спољних врата са пратећим грађевинским радовима, Конкурс за инапређење енергетске ефикаснос ти за 2021.годину, доведен је до самог краја.

За реализацију овог програма обезбеђено је 2.000.000,00 динара, 50 % ових средстава је обезбедила Општина Пландиште из свог буџета и 50% Министарство рудаства и енергетике. Ове године, на Кокнурс се пријавило укупно 16 заинтересованих лица од којих је 15 испунило услове и потписало уговоре о суфинасирању енергетске ефикасности, односо, суфинасирање набавке и уградње спољне столарије. У име Општине Пландиште, уговоре је уручио заменик председника општине, Душан Ћурчић који је поздрављајући крајње кориснике и извођаче радова рекао да је Општина Пландиште у сарадњи са Министарством рударства и енергетике успешно реализовала овај конкурс и да је потписивањем ових уговора помогла својим суграђанима у решавању великог проблема, уштеде енергије и санације објеката.

– Ово је врло значајна инвестиција која у наредном периоду треба да подстакне наше суграђане да се пријаве у већем броју и искористе субвенције које обезбеђује Влада Републике Србије и локална самоуправа. Кроз реализацију ових програма желимо да укажемо на велике уштеде енергије које оваква санација доноси, као и на значај унапређења енергетске ефикасности на објектима. Реализација овог конкурса биће спроведена и наредних година и зато грађани треба на време да припреме техничку документацију, како би искористили све погодности које надлежно министарство и локална самоуправа нуде”, изјавио је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште.