Početna
Zvanična prezentacija opštine Plandište
Početna _Projekti, Razno _Završna konferencija projekta “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu”

Završna konferencija projekta “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu”

Štampajte 2.02.2016.

Završna konferencija projekta “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu”  održana je 02. februara u 12 časova u Maloj sali opštine Plandište.

Projekat “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu” finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta RS, grad Pančevo je nosilac projekta, a partneri na projektu su opština Kovačica, opština Plandište i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat”.

U okviru projekta sprovedena je teorijska obuka za 73 polaznika u tri partnerske opštine, čije su liste upućene mentorskim preduzećima na usvajanje i selekciju kandidata u skladu sa potrebama i maksimalnim brojem koji je planiran za finansiranje sa projekta.

Tromesečna radna praksa u okviru projekta okončana je 31. decembra 2015. godine. Radna praksa je realizovana u 15 mentorskih preduzeća za 35 praktikanata.

U Plandištu je održana praksa za 10 praktikanata u preduzeću Jasmil, u Kovačici za 10 praktikanata u 4 preduzeća:  Ekstra freš veš, Slaven komerc, Debeljačka jezera i restoran Glamur a u Pančevu je realizovalo praksu 15 praktikanata u 10 preduzeća: Pasaž, Utva Milan Premasunac Kačarevo, Idis, Adekom, Hipra inžinjering, Hol net, Poko Loko, Banatsko Zrno, Georad i HIP Petrohemija. Učešćem u projektu, ova preduzeća demonstrirala su svoju društvenu odgovornost od značaja za lokalni ekonomski razvoj, navodi se u pozivu Gradske uprave.

Realizacija ovog projekta doprinela je podizanju svesti građana o značaju neformalnog obrazovanja i celoživotnog učenja kao efikasnog sredstva za povećanje zapošljivosti mladih i afirmacije preduzetničkog ambijenta – naglasio je predsednik opštine Plandište, Milan Selaković.

Koordinator Kancelarije za mlade opštine Plandište uručio je Zahvalnice predstavnici mentorskog preduzeća Jasmil, Slađani Medić koja je bila odgovorna za sprovođenje radne prakse u Jasmilu, zatim praktikantkinjama Trklja Tijani I Radović Jeleni koje su produžile ugovor o zaposlenju u Jasmil kompaniji.

Pored direktnih korisnika, projekat je bio značajan za predstavnike javnog i poslovnog sektora u Pančevu, Kovačici i Plandištu jer je došlo do umrežavanja i saradnje relevantnih aktera na polju povećanja zapošljivosti mladih.

Kategorije:Projekti, Razno