АПЕЛ НА ВАЖНОСТ УЧЕШЋА У БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ

Министарство државне управе и локалне самоуправе апелује на важност учешћа свих нас у борби против сиве економије. Влада Србије је 2017. и 2018. годину прогласила за године борбе против сиве економије у којима се, између осталог, организује едукативна кампања у којој ће држава уз подршку привреде радити па унапређењу пореске културе, јачању пореског морала и подизању свести грађана да редовним измиривањем пореза заједно гради боље и одговорније друштво. Једна од 68 мера из Националног програма за сузбијање сиве економије је и наградна игра „Узми рачун и победи“ која је у прве три недеље наишла на велико интересовање грађана.

Желели смо да покренемо грађане да нам се придруже у кампањи и зато смо формирали вредан наградни фонд. Након почетног интересовања, тренутак је да нашим грађанима предочимо да се учешћем у наградној игри они не боре само за себе и потенцијалне вредне награде, већ и за град, односно општину у којој живе, кроз такмичење општина и градова које је стартовало упоредо са наградном игром. Активним учешћем грађани се боре да њихова локална самоуправа добије бесплатну зону бежичног нитернета уз друге вредне награде и предности за средину у којој живе.

Желимо лично да апелујемо на житеље, а пре свега предузетнике и угоститеље, да поштују законе Републике Србије, издају фискалне рачуне за своју робу и услуге и учествују у наградној игри и да истакнемо да сваки динар утајеног пореза значи мања улагања у образовање, здравство, инфраструктуру, јавне услуге и све оно што чини једну земљу добрим местом за живот, а локалну самоуправу њеном квалитетном основном јединицом. Процењено је да Србија дневно губи око 8 милиона евра услед сиве економије и овоме заједно морамо стати на пут.

Искрено се надамо да ће се становници Ваше локалне самоуправе активно укључити у кампању и да ће Ваша локална самоуправа бити добар пример грађанског активизма у заједничкој борби да изградимо боље друштво за све, што је наш заједнички циљ.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу
Ана Брнабић, министар

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top